« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-15 19:56:03
Temat: PaprykarzChodzi za mną paprykarz od tygodnia, a więc zakupiłam dziś 2 kg zielonej
papryki w rewelacyjnej cenie 0,99 zł za kilos, pomidorki, cebulkę, kiełbaske
i.....?
Co dalej? Jaki macie pomysł!
Poproszę o światłe rady!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-15 20:18:56
Temat: Re: PaprykarzHaNo z adresu z...@n...pl wymodził(a) :
> Co dalej? Jaki macie pomysł!
> Poproszę o światłe rady!
Ja bym z tego zrobiła leczo wg przepisu Władka Łosia. Paprykarz zdaje się
jest z ryżem.
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-15 20:23:36
Temat: Re: PaprykarzUżytkownik Paulinka napisał:
>>Co dalej? Jaki macie pomysł!
>>Poproszę o światłe rady!
>Paprykarz zdaje się
> jest z ryżem.
chyba szczeciński :)
--
pa, BasiaBjk MSPANC
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-15 20:33:38
Temat: Re: PaprykarzBasiaBjk z adresu b...@q...pl wymodził(a) :
> chyba szczeciński :)
Ja rocznik '81' kojarzę ten produkt (czyt. paprykarz) z siermiężną puszką i
jakimś koszmarnym padłem w środku, w którego skład wchodził przede wszystkim
ryż.
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-15 20:53:12
Temat: Re: PaprykarzUżytkownik Paulinka napisał:
> Ja rocznik '81' kojarzę ten produkt (czyt. paprykarz) z siermiężną puszką i
> jakimś koszmarnym padłem w środku, w którego skład wchodził przede wszystkim
> ryż.
A prawdziwy paparykarz to cielęcina z cebulką, papryką świeżą i
sproszkowaną, śmietaną. Nie ma nic wspólnego, poza nazwą, z tą rybną
paciają z puszki z ryżem.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-15 20:56:23
Temat: Re: PaprykarzIn article <dgcl0h$o4q$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Paulinka" <paulinka503@_precz ze spamem_wp.pl> wrote:
> HaNo z adresu z...@n...pl wymodził(a) :
>
> > Co dalej? Jaki macie pomysł!
> > Poproszę o światłe rady!
>
> Ja bym z tego zrobiła leczo wg przepisu Władka Łosia. Paprykarz zdaje się
> jest z ryżem.
>
> Pozdrawiam
> Paulinka
W sensie ścisłym paprykarz to jedna z odmian mięsnego ragout
węgierskiego, łagodna, zawierająca mniej papryki niż porkoelt i
doprawiona śmietaną. Podawana zwykle z jakimiś kluseczkami, np.
kładzionymi. U nas jednak paprykarz to prawie każda potrawa gotowana z
większą ilością papryki. A faktycznie zestaw składników kupionych przez
HaNo nadaje się raczej na leczo.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-16 08:46:01
Temat: Re: PaprykarzPaulinka wrote:
> Ja rocznik '81' kojarzę ten produkt (czyt. paprykarz) z siermiężną puszką i
> jakimś koszmarnym padłem w środku, w którego skład wchodził przede wszystkim
> ryż.
Jesli uwaznie spojrzysz na polki sklepowe, znajdziesz te sama siermiezna
puszke z tym samym padlem w srodku. It's still alive ;)
mojra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-16 09:31:16
Temat: Re: PaprykarzHaNo wrote:
> Chodzi za mną paprykarz od tygodnia, a więc zakupiłam
dziś 2 kg zielonej
> papryki w rewelacyjnej cenie 0,99 zł za kilos,
pomidorki, cebulkę, kiełbaske
> i.....?
> Co dalej? Jaki macie pomysł!
> Poproszę o światłe rady!
Cześć, dokup jeszcze cukinii, tak ze dwie, kiełbaskę
pokrój na półplasterki, podsmaż z cebulą, na to wrzuć
pokrojoną w kostkę paprykę, obrane ze skórki i
rozdrobnione pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię,
dopraw sola i słodką papryką, dus na małym ogniu ok. 2
godzin. Podawaj z makaronem spaghetti. PYCHA!! Moja
rodzina to uwielbia!!
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-16 16:45:04
Temat: Re: PaprykarzDzieki Aniu!
Tak robię. A co wyjdzie jutro zobaczymy!
Użytkownik "Anka" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dge3d4$11oe$1@node1.news.atman.pl...
> HaNo wrote:
>
>> Chodzi za mną paprykarz od tygodnia, a więc zakupiłam
> dziś 2 kg zielonej
>> papryki w rewelacyjnej cenie 0,99 zł za kilos,
> pomidorki, cebulkę, kiełbaske
>> i.....?
>> Co dalej? Jaki macie pomysł!
>> Poproszę o światłe rady!
> Cześć, dokup jeszcze cukinii, tak ze dwie, kiełbaskę
> pokrój na półplasterki, podsmaż z cebulą, na to wrzuć
> pokrojoną w kostkę paprykę, obrane ze skórki i
> rozdrobnione pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię,
> dopraw sola i słodką papryką, dus na małym ogniu ok. 2
> godzin. Podawaj z makaronem spaghetti. PYCHA!! Moja
> rodzina to uwielbia!!
>
>
>
> --------------------------------------------
> wyslane z serwisu Usenet wortalu
> easy cookbook czyli kukbuk izy
> http://www.kuchnia.serwisy.net
> wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
> --------------------------------------------
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |