« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-28 07:19:51
Temat: Pasta z bobuPrzeszukałam google i nie znalazłam. Jest to mój osobisty wczorajszy wynalazek,
ale z pewnością ktos gdzieś kiedys już to wynalazł. Więc tak, bób ugotować,
wystudzić, obrać. Nie może być zbyt młody, bo wtedy nie gotuje się na mączyście.
Włożyć do miski, dolać oliwy (sporo, ale na wyczucie), wcisnąć czosnku wedle
gustu, ew. dosolic i ubić starannie pałką. Mniam. Posmarowałam tym sobie
ciabattę do pracy i właśnie wspominam doznania smakowe, które się już niestety
skończyły. Ale w domu mam jeszcze trochę...
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-28 10:21:21
Temat: Re: Pasta z bobu
Użytkownik "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dca0va$pe0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przeszukałam google i nie znalazłam. Jest to mój osobisty wczorajszy
wynalazek,
> ale z pewnością ktos gdzieś kiedys już to wynalazł. Więc tak, bób
ugotować,
> wystudzić, obrać. Nie może być zbyt młody, bo wtedy nie gotuje się na
mączyście.
> Włożyć do miski, dolać oliwy (sporo, ale na wyczucie), wcisnąć czosnku
wedle
> gustu, ew. dosolic i ubić starannie pałką. Mniam.
Mniam. :)
Ja zatrzymuję się na etapie obrania, dodatki te same, plus koperek. Bez
ubijania. Schłodzić. Pyszna sałatka :)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-31 21:37:15
Temat: Re: Pasta z bobu> Przeszukałam google i nie znalazłam.
Moze zupa-krem?
800g bobu, ugotowac i obrac. Dolac litr rosolu, jeden zabek zmiazdzonego
czosnku, zmiksowac. Na srodek talerza wlac lyzke kwasnej smietany posypac
pietruszka. Podac
Zajad
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |