Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Patelnia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Patelnia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-09-24 21:07:10

Temat: Patelnia
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Przy okazji przeprowadzki wymienilem garnki ze starych z plstikowymi
raczkami, ktore zdazyly sie wszystkie upalic, na garnki Berghoffa. W
komplecie jest patelnia, wykonana tak jak garnki, ale za wyjatkiem
dna. Dno nie jest gladkie, tylko pokryte takimi jakimis wglebieniami.
Srodek to matryca, a po zewnetrzu sa otwory o ksztalcie lezki. Nie
wiem po cholere cos takiego zrobili, jaki ma to sens technologiczno -
kulinarny, bo to dzisdostwo myje sie makabrycznie. Mial ktos moze taki
problem?

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-09-26 06:14:38

Temat: Re: Patelnia
Od: "miron1" <f...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisal w wiadomosci news:dj8gf3tjansjub81s8in4ph7evp5i00638@4ax.com...
> Witam,
>
> Przy okazji przeprowadzki wymienilem garnki ze starych z plstikowymi
> raczkami, ktore zdazyly sie wszystkie upalic, na garnki Berghoffa. W
> komplecie jest patelnia, wykonana tak jak garnki, ale za wyjatkiem
> dna. Dno nie jest gladkie, tylko pokryte takimi jakimis wglebieniami.
> Srodek to matryca, a po zewnetrzu sa otwory o ksztalcie lezki. Nie
> wiem po cholere cos takiego zrobili, jaki ma to sens technologiczno -
> kulinarny, bo to dzisdostwo myje sie makabrycznie. Mial ktos moze taki
> problem?
dziadostwo myje sie ...ciezko , ale doskonale smazy!
Musisz rozgrzac do wysokiej temp. ( próba kropli wody) i wtedy wrzucic
mieso. Chwile na jednej i na drugiej stronie a luszcz z miesa wykapie na
zewnatrz. Bardzo zdrowe.
Miron1


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-09-26 12:16:50

Temat: Re: Patelnia
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

miron1 napisal(a):

>> Przy okazji przeprowadzki wymienilem garnki ze starych z plstikowymi
>> raczkami, ktore zdazyly sie wszystkie upalic, na garnki Berghoffa. W
>> komplecie jest patelnia, wykonana tak jak garnki, ale za wyjatkiem
>> dna. Dno nie jest gladkie, tylko pokryte takimi jakimis wglebieniami.
>> Srodek to matryca, a po zewnetrzu sa otwory o ksztalcie lezki. Nie
>> wiem po cholere cos takiego zrobili, jaki ma to sens technologiczno -
>> kulinarny, bo to dzisdostwo myje sie makabrycznie. Mial ktos moze taki
>> problem?
>dziadostwo myje sie ...ciezko , ale doskonale smazy!
>Musisz rozgrzac do wysokiej temp. ( próba kropli wody) i wtedy wrzucic
>mieso. Chwile na jednej i na drugiej stronie a luszcz z miesa wykapie na
>zewnatrz. Bardzo zdrowe.

NIe wpadlem na to. Smazylem z olejem. To jak to, po prostu rzucasz
miecho (schab, karkowke, wolowe, itd) bez zadnego tluszczu na ta
patelnie?

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-09-26 15:37:18

Temat: Re: Patelnia
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@n...sgh.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla wrote:

> NIe wpadlem na to. Smazylem z olejem. To jak to, po prostu rzucasz
> miecho (schab, karkowke, wolowe, itd) bez zadnego tluszczu na ta
> patelnie?

Ja bym tego procesu smażeniem nie nazwała (brak tłuszczu). Cały pic polega
na mocnym rozgrzaniu patelni i ew. kilku kroplach wody. Na to wrzucasz
mięcho (bez panierki rzecz jasna). Nawet jak przywrze do dna to zostaw i
nie szarp, przykryj pokrywką. Jak trochę poparuje to samo odlezie. Po
jakiejś minutce lub dwóch. Wtedy przerzuć na drugą stroną. A do normalnego
smażenia na oleju kup patelnię teflonową, żeliwną lub tzw. tytanową.
--

Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "The Prefect", "Thirteen (aka Black Man)", "9Tail Fox"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-09-26 18:30:19

Temat: Re: Patelnia
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Fabrykowska-Młotek napisal(a):

>> NIe wpadlem na to. Smazylem z olejem. To jak to, po prostu rzucasz
>> miecho (schab, karkowke, wolowe, itd) bez zadnego tluszczu na ta
>> patelnie?
>
>Ja bym tego procesu smażeniem nie nazwała (brak tłuszczu). Cały pic polega
>na mocnym rozgrzaniu patelni i ew. kilku kroplach wody. Na to wrzucasz
>mięcho (bez panierki rzecz jasna). Nawet jak przywrze do dna to zostaw i
>nie szarp, przykryj pokrywką. Jak trochę poparuje to samo odlezie. Po
>jakiejś minutce lub dwóch. Wtedy przerzuć na drugą stroną. A do normalnego
>smażenia na oleju kup patelnię teflonową, żeliwną lub tzw. tytanową.

Dziekuje, jutro sprobuje tak zrobic.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanie do znawców grzybów
KOTY NA TEMAT KULINARIÓW
Kody kulinarne
NA SCP
KIDNAPERZY

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »