Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Patisony w zalewie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Patisony w zalewie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-03 06:04:04

Temat: Patisony w zalewie
Od: Maciej <b...@e...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Patisony
1 kg ma?ych patisonów, du?y, gruby korze? chrzanu,
1-2 ?odygi kopru z nasionami, pó?torej szklanki octu winnego, 3/4
szklanki przegotowanej wody,
po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy,
?y?ka cukru,
pó? ?y?eczki soli
Wod? z sol?, cukrem i przypra-wami korzennymi gotowa? pod przykryciem na
ma?ym ogniu oko-?o 10 min, doda? ocet, znów zago-towa?. Dok?adnie umyte
patisony przela? na sicie wrz?tkiem, a na-st?pnie zimn? wod?, osuszy?, w
s?oikach prze?o?y? paskami chrzanu i ?odygami kopru, zala? przestudzon?
marynat?, szczel-nie zamkn??, pasteryzowa? oko?o 10 min.
Marynowane patisony s? znako-mitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju
pieczonych mi?s, w?dlin, sa?atek. Mo?na je te? podawa? na przystawk? -
faszerowane pasta-mi kanapkowymi lub kremowym serkiem.

Taki znalazlem przepis pani Szymanderskiej i dzis tak zrobie...Jak
wyjdzie to dam znac, jak nie wyjdzie tym bardziej...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prośba o 2 przepisy
Dżemy robione na zimno
W koncu jestem na czacie :-))
bede robic wlasna strone o kuchni
Help! :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »