| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-04 10:47:08
Temat: Pieczarki i feta - mniam !WItam Was,
jadlam niedawno cos tak pysznego i prostego, ze musze to rozpowszechnic.
To cos a la przegryzka/obiadek. Przepis wykombinowalam na podstawie
zawartosci talerza wiec nie znam dokladnie proporcji ale nie sa one tak
wazne.
Potrzebujemy:
pieczarki
ser FETA
maselko
salata (zielona, czerwona, karbowana, plaska i jaka kto chce i lubi)
sos do salaty:
ocet winny, oliwa, ocet balsamiczny i przyprawy
Z pieczarek odrywamy nozki a w kapelusze nakladamy serek feta (z czubkiem) i
na sam wierzch troszke masla (tyle co z noza na smarowanie kromki chleba).
Zapiekamy az feta na wierzchu bedzie leciutko brozowa (uwaga na
spod -podlozyc folie zeby sie nie przypalilo). Podczas zapiekania rwiemy
salate na kawalki i mieszamy z sosem. Zostawiamy do "przegryzienia".
Podajemy pieczarki na salatcie z sosem i ew. przybraniem.
Smacznego!
pozdrowionka,
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |