Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczeń wieprzowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczeń wieprzowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-02 06:03:50

Temat: Pieczeń wieprzowa
Od: a...@i...pl (Aga) szukaj wiadomości tego autora

1 kilo wieprzowiny (szynka) 3 ząbki czosnku, 20 gram smalcu
łyżeczka cukru, kminek i sól.

Skore na mięsie nacinamy w kratkę całość dokładnie nacieramy roztartym z
solą i posypujemy kminkiem.
Mięso wkładamy skórą do góry do garnka z rozgrzanym smalcem lekko
obrumieniamy
przykrywamy i pieczemy w piekarniku 2 godziny podlewając od czasu do
czasu najpierw wodą a potem wytworzonym sosem przed końcem pieczenia
polewamy skórę łyżką wody wymieszaną z cukrem i w odkrytym garnku ładnie
rumieni.
Aga


----------------------------------------------------
------------------
Uwielbiam, gdy mnie odwiedzasz... >>> http://link.interia.pl/f1663


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Placki po Węgiersku lub po bytomsku
SAŁATKA ZIEMNIACZANO OWOCOWA
Westfalska zupa łososiowa
Witam
prosze o przepisy z sera plesniowego

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »