| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-02 06:03:50
Temat: Pieczeń wieprzowa1 kilo wieprzowiny (szynka) 3 ząbki czosnku, 20 gram smalcu
łyżeczka cukru, kminek i sól.
Skore na mięsie nacinamy w kratkę całość dokładnie nacieramy roztartym z
solą i posypujemy kminkiem.
Mięso wkładamy skórą do góry do garnka z rozgrzanym smalcem lekko
obrumieniamy
przykrywamy i pieczemy w piekarniku 2 godziny podlewając od czasu do
czasu najpierw wodą a potem wytworzonym sosem przed końcem pieczenia
polewamy skórę łyżką wody wymieszaną z cukrem i w odkrytym garnku ładnie
rumieni.
Aga
----------------------------------------------------
------------------
Uwielbiam, gdy mnie odwiedzasz... >>> http://link.interia.pl/f1663
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |