Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia karp faszerowany pieczony

Grupy

Szukaj w grupach

 

karp faszerowany pieczony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-02 07:12:17

Temat: karp faszerowany pieczony
Od: a...@i...pl (Aga) szukaj wiadomości tego autora

Ponieważ wielkimi krokami zbliżają się święta podaje taki przepis
1 karp Ok 1,5 kg
4 sucharki lub 2 czerstwe bułki
szklanka mleka
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżki rodzynek
łyżka wyłuskanych pestek słonecznika
2 żółtka
3 łyżki oliwy
natka pietruszki
pieprz, sól

Karpia oskrobać i po obcięciu głowy wypatroszyć (nie rozcinając
brzucha ) umyć pokroić na 3 centymetrowe dzwonka, poruszyć solą i
pieprzem sucharki lub bułki namoczyć w mleku odcisnąć starannie zetrzeć
lub zmielić dodać żółtka rodzynki, sos sojowy, uprażone na patelni
ziarenka słonecznika oraz posiekaną natkę .
dokładnie wymieszać i doprawić wypełnić dzwonka farszem i wyłożyć w żar
naczyniu wysmarowanym oliwą, skropić resztą oliwy i wstawić do gorącego
piekarnika
upieczoną rybę podawać na gorąco z pieczywem
Aga




----------------------------------------------------
------------------
Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f167c


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pieczeń wieprzowa
Placki po Węgiersku lub po bytomsku
SAŁATKA ZIEMNIACZANO OWOCOWA
Westfalska zupa łososiowa
Witam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »