| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-10 07:17:02
Temat: Pieczenie ciast w kuchence AMICICzy ktoś z was ma już wypróbowane sposoby pieczenia ciast w piekarniku
elektrycznym kuchenki AMICI. Chodzi mi o ustawienia funkcji pieczenia, tzn.
dolna i górna grzałka, czy tylko dolna lub górna, kiedy termoobieg, opiekacz,
jakie ustawienia temperatury, itp. Dla typowych ciast, np. karpatka, itp.
Pozdrowienia
Krzysztof J.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-10 09:12:41
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICIUżytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0fd3.00000587.3df594ec@newsgate.onet.pl...
> Czy ktoś z was ma już wypróbowane sposoby pieczenia ciast w piekarniku
> elektrycznym kuchenki AMICI. Chodzi mi o ustawienia funkcji pieczenia,
tzn.
> dolna i górna grzałka, czy tylko dolna lub górna, kiedy termoobieg,
opiekacz,
> jakie ustawienia temperatury, itp. Dla typowych ciast, np. karpatka, itp.
>
Piekę w zwykłych aluminiowych blachach na papierze do pieczenia i ustawiam
na czarnej półce z wyposażenia kuchenki. Półkę ustawiam na drugim poziomie
od dołu. Grzałka góra-dół. Termoobiegu używam rzadko, wtedy jak piekę na
dwóch poziomach jednocześnie lub szarlotkę z surowych jabłek. Np. sernik
upieczony w termoobiegu smakuje jak ugotowany a nie upieczony. Innych
funkcji nie używam albo używam sporadycznie.
--
Pozdrawiam
Kasia
Kraków
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 11:20:33
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICI
Użytkownik Kasia A. <k...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:at4b2n$bu2$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> Piekę w zwykłych aluminiowych blachach na papierze do pieczenia i
ustawiam
> na czarnej półce z wyposażenia kuchenki. Półkę ustawiam na drugim
poziomie
> od dołu. Grzałka góra-dół.
> Kasia
> Przylacze sie do rozmowy, Kasiu a jak wlaczysz gora- dol to nie
masz wrazenia ze to ciasto za bardzo sie rumieni od gory? Bo u mnie
jak tak wlacze to ciacho w srodku jest nie dorobione a zwierzchu
gotowe.A jakiej przewaznie uzywasz temperatury do np. sernika?
Pozdrawiam Fiona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 13:24:50
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICIUżytkownik "Fiona" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:at4imo$lu$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> > Przylacze sie do rozmowy, Kasiu a jak wlaczysz gora- dol to nie
> masz wrazenia ze to ciasto za bardzo sie rumieni od gory? Bo u mnie
> jak tak wlacze to ciacho w srodku jest nie dorobione a zwierzchu
> gotowe.
Nie, bo półke z ciastem ustawiam na drugim poziomie od dołu a nie trzecim
jak stoi w instrukcji. Ale myślę, że to może byc indywidualna sprawa
piekarnika i poziom trzeba ustalic doświadczalnie, choć zarówno moja mama
jak i siostra pieką podobnie.
>A jakiej przewaznie uzywasz temperatury do np. sernika?
>
180 stopni
--
Pozdrawiam
Kasia
Kraków
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 19:58:04
Temat: Re: Pieczenie ciast w kuchence AMICI"Kasia A." <k...@g...pl> wrote in message
news:at4prt$esa$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Użytkownik "Fiona" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:at4imo$lu$1@absinth.dialog.net.pl...
> >
> > > Przylacze sie do rozmowy, Kasiu a jak wlaczysz gora- dol to nie
> > masz wrazenia ze to ciasto za bardzo sie rumieni od gory? Bo u mnie
> > jak tak wlacze to ciacho w srodku jest nie dorobione a zwierzchu
> > gotowe.
>
> Nie, bo półke z ciastem ustawiam na drugim poziomie od dołu a nie trzecim
> jak stoi w instrukcji. Ale myślę, że to może byc indywidualna sprawa
> piekarnika i poziom trzeba ustalic doświadczalnie, choć zarówno moja mama
> jak i siostra pieką podobnie.
>
> >A jakiej przewaznie uzywasz temperatury do np. sernika?
> >
>
> 180 stopni
>
Ja podobnie jesli chodzi o sernik. Nie mam Amici ale musze stwierdzic, ze
proba pieczenia ciast na termoobiegu jest ryzykowna. Fajnie piecze sie na
tym karpatke, ale juz sernik i murzynek umie sie zapasc na srodku jak turbo
jest wlaczone. To jest jednak niezly wiatr.
vpw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |