| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-09 10:44:22
Temat: Pieczenie kombiwaremChciałbym poznać opinie 'za' i 'przeciw' na temat kombiwaru. Zamierzam go
kupić gdyż jest (ponoć) rewelacyjny zwłaszcza do pieczenia mięsa - piecze
szybko, beztłuszczowo, itp. Swego czasu były nawet reklamy w TV
amerykańskich Cyclo-jet'ów (chyba tak się to nazywało).
Wojtek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-09 11:26:19
Temat: Re: Pieczenie kombiwaremKombiwar jest świetny szczególnie do pieczenia np. kurczaków. Można je piec
w całości albo podzielone na części;) Skórka jest chrupiąca, mięsko pyszne
nie wysuszone, a cały tłuszczyk spływa na spód.Gorzej jest z pieczeniem
filetów,bo są trochę wyschnięte.
Pozdrawiam Marta
"Wojtek" <o...@k...net.pl> wrote in message news:9ic1v3$4l3$1@news.onet.pl...
> Chciałbym poznać opinie 'za' i 'przeciw' na temat kombiwaru. Zamierzam go
> kupić gdyż jest (ponoć) rewelacyjny zwłaszcza do pieczenia mięsa - piecze
> szybko, beztłuszczowo, itp. Swego czasu były nawet reklamy w TV
> amerykańskich Cyclo-jet'ów (chyba tak się to nazywało).
>
> Wojtek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-09 12:58:23
Temat: Re: Pieczenie kombiwaremŚwietnie nadaje się do pieczenia ryb, mięsa (pojedyńczych porcji) ale tylko
w folii i do robienia grzanek z różnistą zawartością. Są to jedyne dania
które przygotowuję w kombiwarze. Tak prawdę powiedziawszy spodziewałam sie
dużo więcej.
Pieczenie kurczaka w całości trwa zbyt długo (jak dla mnie).
Pozdrawiam
Użytkownik Wojtek <o...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ic1v3$4l3$...@n...onet.pl...
> Chciałbym poznać opinie 'za' i 'przeciw' na temat kombiwaru. Zamierzam go
> kupić gdyż jest (ponoć) rewelacyjny zwłaszcza do pieczenia mięsa - piecze
> szybko, beztłuszczowo, itp. Swego czasu były nawet reklamy w TV
> amerykańskich Cyclo-jet'ów (chyba tak się to nazywało).
>
> Wojtek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 13:41:58
Temat: Re: Pieczenie kombiwarem>
[ciach]
> ciasta drozdzowe, zapiekanki, pizze, pieczarki nadziewane,
> szaszlyki itd... wszystko pieknie, tylko nie wiem,jak zrobic zwykle ciasto,
> bo zakalce wychodza (maka+jajka, proszek do piecz - podstawowe ciasto nie
> wychodzi :-( )
>
> ogólnie: bardzo polecam
Ciasta w kombiwarze? A fuj... Toż to by WLos się wściekł. A i MagdalenaB
również. Ciasta niestety trzeba trasycyjnie. Ukręcić lub ugnieść i
upiec.Najlepiej jeszcze w piecu chlebowym. Opalanym drewnem iściastym O
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 13:43:00
Temat: Odp: Pieczenie kombiwarem
Użytkownik Martusia <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ic6ul$8mu$...@n...tpi.pl...
> Kombiwar jest świetny szczególnie do pieczenia np. kurczaków. Można je
piec
> w całości albo podzielone na części;) Skórka jest chrupiąca, mięsko pyszne
> nie wysuszone, a cały tłuszczyk spływa na spód.Gorzej jest z pieczeniem
> filetów,bo są trochę wyschnięte.
ja jestem bardzo zadowolona z kombiwaru i dodam, że jak coś raz wyszło 'za
suche', to następnym razem po prostu smaruję olejem, a np. odgrzewanie
kotletów jest wygodnijsze, bo nie trzeba znowu wrzucać w tłuszcz (jak to na
patelni), a sam kotlet ma na tyle tluszczu, ze sie pieknie odgrzeje.
kielbaska, biala, ciasta drozdzowe, zapiekanki, pizze, pieczarki nadziewane,
szaszlyki itd... wszystko pieknie, tylko nie wiem,jak zrobic zwykle ciasto,
bo zakalce wychodza (maka+jajka, proszek do piecz - podstawowe ciasto nie
wychodzi :-( )
ogólnie: bardzo polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 14:09:10
Temat: Odp: Pieczenie kombiwarem
Użytkownik Wojtek Maj <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@w...pl...
> Ciasta w kombiwarze? A fuj... Toż to by WLos się wściekł. A i MagdalenaB
> również. Ciasta niestety trzeba trasycyjnie. Ukręcić lub ugnieść i
> upiec.Najlepiej jeszcze w piecu chlebowym. Opalanym drewnem iściastym O
>
ja wiem, że to nie tradycyjna metoda, ale posiadam w wynajetym mieszkaniu
popsuty piekarnik. Zeby upiec cokolwiek, kupilam kombiwar. I mam. Gazowy
jest popsuty, pewnie, ze tam bym piekla ciasta, ale co mam robic? Tu
przynajmniej jakies drozdzowki moge robic (po zawinieciu w folie, no trudno)
zycie. Moze kiedy sie dorobie wlasnego piekarnika typu tradycyjnego.
pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 15:18:20
Temat: Re: Pieczenie kombiwarem
Użytkownik "Wojtek" <o...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9ic1v3$4l3$1@news.onet.pl...
> Chciałbym poznać opinie 'za' i 'przeciw' na temat kombiwaru. Zamierzam go
> kupić gdyż jest (ponoć) rewelacyjny zwłaszcza do pieczenia mięsa - piecze
> szybko, beztłuszczowo, itp. Swego czasu były nawet reklamy w TV
> amerykańskich Cyclo-jet'ów (chyba tak się to nazywało).
>
> Wojtek
>
>
Ja jestem bardzo zadowolona z tej maszyny. Robię w nim praktycznie wszystko
(jakie rewelacyjne parówki !!! - polecam wszystkim), ale faktycznie ciasto
nie za bardzo wychodzi (drożdżowe jest bardzo dobre, a zwykłe - zakalec).
Mięso w różnych postaciach jest duuużo lepsze niż z piekarnika ( u mnie
piekarnik został do pieczenia ciasta - nic innego w nim nie robię).
Jak najbardziej polecam zakup kombiwara.
Pozdrawiam
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-11 12:10:31
Temat: Re: Pieczenie kombiwarem
Użytkownik Wojtek <o...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ic1v3$4l3$...@n...onet.pl...
> Chciałbym poznać opinie 'za' i 'przeciw' na temat kombiwaru. Zamierzam go
> kupić gdyż jest (ponoć) rewelacyjny zwłaszcza do pieczenia mięsa - piecze
> szybko, beztłuszczowo, itp. Swego czasu były nawet reklamy w TV
> amerykańskich Cyclo-jet'ów (chyba tak się to nazywało).
>
> Wojtek
>
>
Najpyszniejszy wychodzi pstrąg posypany solą, pieprzem, ostra papryką,
skropiony cytryną i zawinięty w folię posmarowaną olejem, żeby się nie
przykleił. Nastawić na maxa i piec jakieś pół godziny, ostatnie 10 min przy
podziurkowanej folii, żeby był upieczony, a nie zaparzony, woda musi
odparować. Mniam. Polecam.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |