| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-09 09:02:47
Temat: WkupoweMoze nie jest to za dobry przepis ale mam taki pod reka.
Swiderki do piwa lub wina
20 dag (1 szklanka) mąki, 10 dag masła roślinnego, 20 dag sera topionego
lub żółtego, białko do posmarowania, szczypta soli, mielona papryka lub
kminek do posypania, tłuszcz do blachy
Ser topiony lub żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać mąkę,
posiekać z tłuszczem i odrobiną soli. Szybko wyrobić ciasto i pozostawić
je przez co najmniej 60 min w chłodnym miejscu. Ciasto rozwałkować na
grubość około 1/2 cm i pokroić na wąskie 10-15 cm paski. Formować
ciastka skręcając po 2 paski razem. Spiralki układać na natłuszczonej
blasze, smarować na wierzchu rozmąconym białkiem i posypać papryką lub
kminkiem. Piec w gorącym piekarniku 15-20 min.
Przepis mam nie wiem skad, ale robie to nie raz i jest dosc dobre...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |