| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-10 21:30:51
Temat: Pieczone filety z rybyPieczone filety z ryby
1 kg filetow
2 duze cebule
6 lyzek oliwy
2 lyzki masla
maka do obtaczania
1+1/2 szklanki bulionu wolowego
1/2 lyzeczki pasty pomidorowej
2/3 szklanki kwasnej smietany
1/2 szklanki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
1 lyzeczka suszonego estragonu (? - tarragon po angielsku)
Rozgrzac piec do 200°C
Pokroic cebule i zezlocic na 4 lyzkach oliwy. Pociac filet na kotlety,
osaczyc recznikiem papierowym i oproszyc maka. Obsmazyc na drugiej
patelni na 2 lyzkach oliwy i 2 lyzkach masla. Ulozyc polowe usmazonej
cebuli na dnie zaroodpornego naczynia. Ulozyc na tym obsmazona rybe,
pokryc ja reszta cebuli. Odlac pozostaly tluszcz z patelni. Rozgrzana
patelnie od cebuli zalac rosolem i zeskrobac. Rozgrzana patelnie od ryby
zalac woda i zeskrobac. Polaczyc plyny, dodac smietane i przyprawy,
doprowadzic do wrzenia i zalac tym rybe. Piec 1 godzine, odkryte.
Podawac z ziemniakami i kolorowym warzywem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |