| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-30 07:14:08
Temat: Re: Pieczone miesko - help!Brzmi smacznie, wypróbuję w łikęd.
Justy
----- Original Message -----
From: Jader <j...@p...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, August 29, 2000 4:21 PM
Subject: Re: Pieczone miesko - help!
> Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8ogfud$opm$...@n...ipartners.pl...
> > No i co z taką piersią indyczą ?
> > --
> > Ania K.
>
> Rozciac (nie do konca) tak, zeby sie rozlozyla - otrzymamy wieksza
> powierzchnie i mniejsza grubosc. Polozyc na to plastry mozarelli, posypac
> ziolami. Zwinac w rolade (nie powinno sie rozwijac, ale mozna oczywiscie
> spiac wykalaczka). Posmarowac z wierzchu jakimis przyprawami (najlepiej
tymi
> samymi ziolami co w srodku + oliwka). Piec w piekarniku az bedzie miekie,
> podlewajac rosolkiem (mozna ew. oblozyc np. jabluszkami).
>
> Jader
>
> p.s. Dawno to robilem, wiec jak o czyms zapomnialem to prosze o korekte.
>
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-30 07:53:40
Temat: Re: Pieczone miesko - help!Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Pieczony schab nadziewany rodzynkami
...
Dzięki, to brzmi fajnie!
A myślisz że zamiast np. majeranku, mogłabym jakoś bardziej na słodko ?
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-30 07:54:23
Temat: Re: Pieczone miesko - help!Użytkownik Jarek Adamek <j...@t...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:003501c011e6$d404f9a0$6700a8c0@internet...
> Mięso???
> W piątek???
>
> A fe!!!
> :-)
> Jarek
...
A to już dyskusja na inną grupę ...
;-)
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-30 13:35:25
Temat: Odp: Pieczone miesko - help!>
> Dzięki, to brzmi fajnie!
> A myślisz że zamiast np. majeranku, mogłabym jakoś bardziej na słodko ?
>
Majeranek musisz dodac bo to wlasnie ten smak, a jak chcesz bardziej na
slodko to proponuje dodac suszone sliwki pokrojone i suszone morele
pozdrofka
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-31 09:38:57
Temat: Re: Pieczone miesko - help!
----- Original Message -----
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, August 29, 2000 5:18 PM
Subject: Re: Pieczone miesko - help!
> Pieczony schab nadziewany rodzynkami
> Schab bez kosci nasmarowac duza iloscia majeranku, pieprzu i troche
> soli, zrobic dziure wzdluz srodka miesa trzonkiem od drewnianej lyzki,
> nadziac te podluzna dziure rodzynkami. Zbrazowic mieso naokolo na
> goracej patelni z maslem. Wlozyc mieso do brytfanki, zalac patelnie
> rosolem lub woda, zeskrobac i przelac do brytfanki.
Ile ma być rosołu?
Justy
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-02 05:31:46
Temat: Re: Pieczone miesko - help!
Justyna Rudowska <j...@m...com.pl> wrote in message
news:001d01c0132f$7ac81ee0$8b8d808b@zakupy...
>
> ----- Original Message -----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Tuesday, August 29, 2000 5:18 PM
> Subject: Re: Pieczone miesko - help!
>
>
> > Pieczony schab nadziewany rodzynkami
> > Schab bez kosci nasmarowac duza iloscia majeranku, pieprzu i troche
> > soli, zrobic dziure wzdluz srodka miesa trzonkiem od drewnianej lyzki,
> > nadziac te podluzna dziure rodzynkami. Zbrazowic mieso naokolo na
> > goracej patelni z maslem. Wlozyc mieso do brytfanki, zalac patelnie
> > rosolem lub woda, zeskrobac i przelac do brytfanki.
>
> Ile ma być rosołu?
> Justy
>
Kurde, ludzie nie badzcie upierdliwi. Ile ma byc rosolu ? czy 4 cm poledwicy
to nie za grubo ? czy soli trzeba szczypte czy pol szczypty ?... Prawdziwa
sztuka gotowania to gotowanie na " oko". Troche tego, troche tamtego, ale
bez mierzenia, wazenia i pierwiastkowania. No moze za wyjatkiem ciast, bo
tu nieraz potrzebna jest apteczna dokladnosc.
Sorry jesli urazilem.
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-02 06:09:45
Temat: Re: Pieczone miesko - help!f. <f...@p...net> wrote:
> Justyna Rudowska <j...@m...com.pl> wrote in message
> news:001d01c0132f$7ac81ee0$8b8d808b@zakupy...
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> > >soli, zrobic dziure wzdluz srodka miesa trzonkiem od drewnianej lyzki,
> > > nadziac te podluzna dziure rodzynkami. Zbrazowic mieso naokolo na
> > > goracej patelni z maslem. Wlozyc mieso do brytfanki, zalac patelnie
> > > rosolem lub woda, zeskrobac i przelac do brytfanki.
> >
> > Ile ma być roso"u?
> > Justy
> >
> Kurde, ludzie nie badzcie upierdliwi. Ile ma byc rosolu ? czy 4 cm poledwicy
> to nie za grubo ? czy soli trzeba szczypte czy pol szczypty ?... Prawdziwa
> sztuka gotowania to gotowanie na " oko". Troche tego, troche tamtego, ale
> bez mierzenia, wazenia i pierwiastkowania. No moze za wyjatkiem ciast, bo
> tu nieraz potrzebna jest apteczna dokladnosc.
> Sorry jesli urazilem.
Masz (prawie) calkowita racje. Moze prawdziwa sztuka gotowania nie
polega na gotowaniu "na oko" -- zwlaszcza przy przygotowywaniu
skomplikowanych potraw lub robieniu jakiejs potrawy po raz pierwszy, ale
mimo wszystko przepisy sa przeciez dla tych, ktorzy opanowali juz
podstawy gotowania. Kazdy to troche wie o gotowaniu, rozumie, ze
Magdalenie chodzi o klasyczna czynnosc deglasowania patelni, i ze plynu
- w tym przypadku rosolu - ma byc tyle, zeby wyszedl dobry sosik. Ja
byn zrezta po prostu tak napisal -- zdeglasowac patelnie rosolem. Jak
ktos nie rozumie to niech wroci do podstaw.
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |