| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-08 12:34:19
Temat: Pieczone ziemniakiLubię sobie od czasu do czasu włożyć obrane ziemniaki do piekarnika.
Ziemniaki doprawiam czosnkiem, cebulą i solą.
Kłopot polega na tym że zarówno czosnek (taki z wyciskarki) i jak cebula
(drobno pokrojona, lub też z wyciskarki) ześlizgują się z ziemniaków.
Czy jest jakiś sposób by temu zapobiec??? Wolałbym przy tym nie rezygnować
z natłuszczania ziemniaków olejem...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-08 12:40:51
Temat: Re: Pieczone ziemniakiPaweł wrote:
> Kłopot polega na tym że zarówno czosnek (taki z wyciskarki) i jak cebula
> (drobno pokrojona, lub też z wyciskarki) ześlizgują się z ziemniaków.
> Czy jest jakiś sposób by temu zapobiec???
ja posypuje czosnkiem granulowanym
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-08 13:00:15
Temat: Re: Pieczone ziemniakiUżytkownik "Paweł" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:boinsj$s1m$1@korweta.task.gda.pl...
> Czy jest jakiś sposób by temu zapobiec??? Wolałbym przy tym nie rezygnować
> z natłuszczania ziemniaków olejem...
ja nacinam i ten farsz wkladam do srodka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-10 16:14:20
Temat: Re: Pieczone ziemniakiMożesz najpierw utrzeć ten czosnek i cebulke z olejem. /wtedy duża część
smaku pozostanie w oleju i ziemnikai nim nasiakna podczas pieczenia
--
Kasia- Rzeszów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |