Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piekarnik i ciasto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piekarnik i ciasto

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-29 07:35:22

Temat: Piekarnik i ciasto
Od: "Anna" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ostatnio nikt mi nie odpowiedział więc może tym razem będę miała więcej
szczęścia.
Jeżeli piekę ciasto (nazwijmy je zwykłe, bo to babka, ale na oleju i
śmietanie) w piekarniku elektrycznym z włączoną grzałką górną i dolną, to
czy pod koniec pieczenia mogę wyłączyc grzałkę górną (żeby góra się nie
spaliła) czy raczej wtedy ciast mi upadnie i będzie do wyrzucenia?

Anka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-29 07:45:22

Temat: Odp: Piekarnik i ciasto
Od: "cherokee" <c...@g...pl_usun_wszystko_co_jest_po_go2.pll> szukaj wiadomości tego autora


Ja piekę tylko przy dolnej grzałce (górna ist kaputt) i wychodzi
przepyszne, szczególnie pizza z gotowanie to sztuka.

Musisz tylko wyżej postawic, żeby Ci się dół nie przypiekł i utrzymywac
dolną grzałką temperaturę.

Powodzenia

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-29 11:00:40

Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Od: "Maxima" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a815f0$8do$1@news.tpi.pl...
> Ostatnio nikt mi nie odpowiedział więc może tym razem będę miała więcej
> szczęścia.
> Jeżeli piekę ciasto (nazwijmy je zwykłe, bo to babka, ale na oleju i
> śmietanie) w piekarniku elektrycznym z włączoną grzałką górną i dolną, to
> czy pod koniec pieczenia mogę wyłączyc grzałkę górną (żeby góra się nie
> spaliła) czy raczej wtedy ciast mi upadnie i będzie do wyrzucenia?
>
> Anka

Ja zawsze pieke ciasta najpierw wylacznie na DOLNEJ grzalce a na pol godziny
przed koncem pieczenia wlaczam rowniez GORNA aby gora sie zrumienila.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-29 11:28:57

Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Od: "Anna" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Teraz rozumiem - przynajmniej tak mi sie wydaje - lepiej zrobić ciastu
później cieplej, niż na koniec zimno bo upadnie.
Tak?
Pozdrawiam
Anka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-29 12:14:47

Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Od: "Artur Z" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a81j5a$7os$1@news.tpi.pl...
> Teraz rozumiem - przynajmniej tak mi sie wydaje - lepiej zrobić ciastu
> później cieplej, niż na koniec zimno bo upadnie.
> Tak?
> Pozdrawiam
> Anka
>

Ja piekę zawsze na obu rusztach włączonych,jedynie czasami przykrywam z góry
kawałkiem folii aluminiowej (gdy się spieka).W ekstremalnych sytuacjach
zjeżdzam z ciastkiem piętro niżej.
Blaszka zawsze trochę ciepła odbije więc góra zwykle lepiej się rumieni.
Dużo zależy od grubości formy.
Najlepiej babka wychodzi z foremki aluminiowej z kominem.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wesolychm Swiat
szynka, szyneczka:)
Farbowanie jaj od Francuzow - patenty
Shoarma
Witam! (i od razu pytam)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »