| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-29 07:35:22
Temat: Piekarnik i ciastoOstatnio nikt mi nie odpowiedział więc może tym razem będę miała więcej
szczęścia.
Jeżeli piekę ciasto (nazwijmy je zwykłe, bo to babka, ale na oleju i
śmietanie) w piekarniku elektrycznym z włączoną grzałką górną i dolną, to
czy pod koniec pieczenia mogę wyłączyc grzałkę górną (żeby góra się nie
spaliła) czy raczej wtedy ciast mi upadnie i będzie do wyrzucenia?
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-29 07:45:22
Temat: Odp: Piekarnik i ciasto
Ja piekę tylko przy dolnej grzałce (górna ist kaputt) i wychodzi
przepyszne, szczególnie pizza z gotowanie to sztuka.
Musisz tylko wyżej postawic, żeby Ci się dół nie przypiekł i utrzymywac
dolną grzałką temperaturę.
Powodzenia
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-29 11:00:40
Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a815f0$8do$1@news.tpi.pl...
> Ostatnio nikt mi nie odpowiedział więc może tym razem będę miała więcej
> szczęścia.
> Jeżeli piekę ciasto (nazwijmy je zwykłe, bo to babka, ale na oleju i
> śmietanie) w piekarniku elektrycznym z włączoną grzałką górną i dolną, to
> czy pod koniec pieczenia mogę wyłączyc grzałkę górną (żeby góra się nie
> spaliła) czy raczej wtedy ciast mi upadnie i będzie do wyrzucenia?
>
> Anka
Ja zawsze pieke ciasta najpierw wylacznie na DOLNEJ grzalce a na pol godziny
przed koncem pieczenia wlaczam rowniez GORNA aby gora sie zrumienila.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-29 11:28:57
Temat: Re: Piekarnik i ciastoTeraz rozumiem - przynajmniej tak mi sie wydaje - lepiej zrobić ciastu
później cieplej, niż na koniec zimno bo upadnie.
Tak?
Pozdrawiam
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-29 12:14:47
Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a81j5a$7os$1@news.tpi.pl...
> Teraz rozumiem - przynajmniej tak mi sie wydaje - lepiej zrobić ciastu
> później cieplej, niż na koniec zimno bo upadnie.
> Tak?
> Pozdrawiam
> Anka
>
Ja piekę zawsze na obu rusztach włączonych,jedynie czasami przykrywam z góry
kawałkiem folii aluminiowej (gdy się spieka).W ekstremalnych sytuacjach
zjeżdzam z ciastkiem piętro niżej.
Blaszka zawsze trochę ciepła odbije więc góra zwykle lepiej się rumieni.
Dużo zależy od grubości formy.
Najlepiej babka wychodzi z foremki aluminiowej z kominem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |