Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piekarz zapomniał -niesłony chleb

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piekarz zapomniał -niesłony chleb

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-11-03 18:03:59

Temat: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna[nospam]@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mój kochany małżonek przyniósł do domu świeżutki, pachnący chleb, prosto z
b.dobrej piekarni - rozkrajam go i tu - rozczarowanie - zapomnieli posolić
ciasto - co zrobić z takim gniotem? Jakoś mam opory moralne przed
wyrzucaniem chleba, ale jeść takiego też mi się nie uśmiecha :( Może macie
jakiś pomysł?

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-11-03 18:06:54

Temat: Re: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Anna 'Akna' Strzyżewska wrote:
> Witam
> Mój kochany małżonek przyniósł do domu świeżutki, pachnący chleb, prosto z
> b.dobrej piekarni - rozkrajam go i tu - rozczarowanie - zapomnieli posolić
> ciasto - co zrobić z takim gniotem? Jakoś mam opory moralne przed
> wyrzucaniem chleba, ale jeść takiego też mi się nie uśmiecha :( Może macie
> jakiś pomysł?

oddać w piekarni. Jak jest bardzo dobra to przeproszą i dadzą nowy.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-03 18:26:52

Temat: Re: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 03 Nov 2005 19:06:54 +0100, Waldemar napisał(a):

> oddać w piekarni. Jak jest bardzo dobra to przeproszą i dadzą nowy.

Zjesc z czyms slonym...
Bylam kiedys gdzies we Wloszech (cos w okolicach Neapolu chyba), gdzie (w
miescie czy wiekszej okolicy) nie sola pieczywa bo robia bardzo slone
wedliny. Jakis solony chleb pewnie maja, ale niesolony jest
charakterystyczny dla tego miejsca, jadlam, bylo smaczne.
To byl przystanek w dluzszej podrozy i niestety nie pamietam nazwy miasta.

A jak nie, to moze ususzyc i na bulke tarta albo dla labedzi czy wrobelkow?
Ptaki chyba zjedza niesolone pieczywo? Albo jakis inny zwierz.

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-11-03 19:05:09

Temat: Re: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna[nospam]@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sabina Redlarska" <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl> napisał
w wiadomości news:1kn7dd4uqn330.1gdnze4pcstmb.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 03 Nov 2005 19:06:54 +0100, Waldemar napisał(a):
>
>> oddać w piekarni. Jak jest bardzo dobra to przeproszą i dadzą nowy.
No to byłby sposób, ale chwilowo jestem uziemiona w domu.

<Reklama>
Chleb z piekarni Społem w Katowicach- jest pyszny i bez ulepszaczy (dzisiaj
bez soli hihi)
</Reklama>
> Zjesc z czyms slonym...
> A jak nie, to moze ususzyc i na bulke tarta albo dla labedzi czy
> wrobelkow?
> Ptaki chyba zjedza niesolone pieczywo? Albo jakis inny zwierz.

Chyba pozostaje dosolic np. masło
Ptasiej grypy karmić może nie będę ;-)

Akna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-11-03 20:11:51

Temat: Re: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: "turecky " <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Anna 'Akna' Strzyżewska <akna[nospam]@gazeta.pl> napisał(a):

> Witam
> Mój kochany małżonek przyniósł do domu świeżutki, pachnący chleb, prosto z
> b.dobrej piekarni - rozkrajam go i tu - rozczarowanie - zapomnieli posolić
> ciasto - co zrobić z takim gniotem? Jakoś mam opory moralne przed
> wyrzucaniem chleba, ale jeść takiego też mi się nie uśmiecha :( Może macie
> jakiś pomysł?
>
> Pozdrawiam

polecam mój wątek: "Przekąska wyszła mi pyszna"


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-11-06 08:49:45

Temat: Re: Piekarz zapomniał -niesłony chleb
Od: "Warszawianka" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna[nospam]@gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:dkdjeg$5f6$1@inews.gazeta.pl...
> Witam
> Mój kochany małżonek przyniósł do domu świeżutki, pachnący chleb, prosto z
> b.dobrej piekarni - rozkrajam go i tu - rozczarowanie - zapomnieli posolić
> ciasto - co zrobić z takim gniotem? Jakoś mam opory moralne przed
> wyrzucaniem chleba, ale jeść takiego też mi się nie uśmiecha :( Może macie
> jakiś pomysł?


nakarm ptaki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ile proszku? (twarogowe ciasto pod jablka)
[allegro] Kubek do przyżądzania cappuccino
zupa meksykanska
ciasto -izaura?
Pańska skórka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »