Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierogi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pierogi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-20 14:53:22

Temat: Re: Pierogi
Od: w...@p...onet.pl (onet) szukaj wiadomości tego autora

Tak tak Pablo masz moj charakter Witeqq
----- Original Message -----
From: "pablo" <p...@p...fm>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, October 20, 2000 12:32 AM
Subject: Re: Pierogi


> Użytkownik "pablo" <p...@p...fm> napisał w wiadomoœci
> news:8snrrc$lqi$1@news.tpi.pl...
> > > Jakie nadzienie maja Wasze ulubione pierogi?
> > > Moje to ruskie.
> > Ja prepadam za ruskimi a za pirogi z kapusta z grzybami oddam zycie
> > pablo
> >
>
> z tego wszystkiego pozjadalem literki
> nie moge czytac listy bez wczesniejszego zaspokojenia zoladka
>
> pablo
>
>


--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-10-20 14:54:03

Temat: Re: Pierogi
Od: patrycja myszak <p...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Danka" <j...@z...nl> napisał / wrote:

> Tez pierozki z kapustka i grzybkami, a ponadto z czeresniami, jagodami lub
> truskawkami. Uwielbiam je na slodko, ze smietana i cukrem!
> Pozdr.,
> Danka
>
> "pablo" <p...@p...fm> schreef in bericht
> news:8snrrc$lqi$1@news.tpi.pl...
> > > Jakie nadzienie maja Wasze ulubione pierogi?
> > > Moje to ruskie.
> > Ja prepadam za ruskimi a za pirogi z kapusta z grzybami oddam zycie
> > pablo
> >z grzybami no nie, z kaszą gryczaną i z biały serem to dopiero
> >
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-20 16:36:14

Temat: Re: Pierogi
Od: w...@p...onet.pl (onet) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "BB" <b...@a...warszawa.mtl.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, October 20, 2000 4:14 PM
Subject: Re: Pierogi


>
> s...@m...com napisał(a) w wiadomości:
<8sngj6$f3j$1@nnrp1.deja.com>...
> >Jakie nadzienie maja Wasze ulubione pierogi?
> >Moje to ruskie.
> >
> MOje to z nadzieniem miesno-kapuscianym mniam mniam i jeszcze jak sie je
> potem podsmarzy .. marzenie
> BB
>
> Smaczne w kazdej postaci ale te podstawowe z bialym serem i polewane
smietana sa jednak nie do zbicia. Niestety szkodza na wrazliwe zoladki.
Witeqq


--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-20 23:27:04

Temat: Re: Pierogi
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Jolu!
> Podpowiedz, jak robisz kolduny?
>
> pzdr
> sezal

Witam
Farsz:
Do koldunow daje poledwice wolowa lub wolowine zrazowa oraz loj nerkowy
(mozna wyprosic w sklepie) w proporcji 1:1.Powiedzmy: 35 dkg wolowiny i 35
dkg loju. Miele to i dodaje starta na tarce cebule, sol, pieprz, majeranek
oraz czosnek wycisniety przez praske. Do tego kilka lyzek stolowych rosolu
lub wody. Wszystko mieszam dokladnie.

Ciasto:
2-2,5 szklanki maki, 1 jajo, sol, ciepla woda ( circa about pol
szklanki)ciasto nie moze byc suche.

Dalej to standard: ciasto cienko wywalkowac, wykrawac kolka szklanka -ja
lubie wieksze-na srodek nakladac nadzienie,zlepic dokladnie, gotowac
partiami w osolonej wodzie ok 5-8 min (to zalezy od wielkosci).
A rosol to kazdy wie:))-najlepszy na wywar mostek wolowy ew.szponder +
wloszczyzna

Pozdrawiam milosnika koldunow:))) Jola



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-21 15:15:27

Temat: Re: Pierogi
Od: s...@m...com szukaj wiadomości tego autora


> A ja kolduny w rosole:)))
>
Jolu!
Podpowiedz, jak robisz kolduny?

pzdr
sezal


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-21 15:17:17

Temat: Re: Pierogi
Od: s...@m...com szukaj wiadomości tego autora

Jak robi sie farsz miesno - kapusciany?

pzdr
sezal


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-21 15:18:43

Temat: Re: Pierogi
Od: s...@m...com szukaj wiadomości tego autora

Pierogi z pluckami?

Prosze, prosze. Pierwszy raz slysze o takowych. Moze przepisik...

pzdr
sezal


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-21 23:07:11

Temat: Re: Pierogi
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <s...@m...com> napisał w wiadomości
news:8sngj6$f3j$1@nnrp1.deja.com...
| Jakie nadzienie maja Wasze ulubione pierogi?
| Moje to ruskie.

Ruskie są świetne. Jest to moje ulubione danie barowe w Polsce.
Niestety często są słabo, ale na szczęście rzadko nie do zjedzenia.
A w ogóle, to lubię pierogi pod wszelkimi postaciami: na słodko
z serem lub owocami; na ostro: ruskie, z mięsem, za kapustą...
Kołduny (sam nigdy nie robiłem) też cholernie lubię.


--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal empty t. v.
they're fishing in the kitchen
but they haven't caught to me

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-22 05:57:14

Temat: Re: Pierogi
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Jola L-L <j...@i...pl> wrote:

> > Jolu!
> > Podpowiedz, jak robisz kolduny?
> >
> > pzdr
> > sezal
>
> Witam
> Farsz:
> Do koldunow daje poledwice wolowa lub wolowine zrazowa oraz loj nerkowy
> (mozna wyprosic w sklepie)

Swietnie nadaje sie tez szpik wolowy zamist loju.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-23 09:06:49

Temat: Re: Pierogi
Od: "BB" <b...@a...warszawa.mtl.pl> szukaj wiadomości tego autora


s...@m...com napisał(a) w wiadomości: <8ssc1q$8o6$1@nnrp1.deja.com>...
>Jak robi sie farsz miesno - kapusciany?


z tego co pamietam od mamy i co sama eksperymentowalam to namoczona
odcisnieta bulke, posiekana przesmazona na zloty kolor Cebule oraz mieso
razem zemlec (na mieso wchodza w sklad wszytki resztki np. z rosolu choc
swierzono kupiona wilowina tez moze byc, ale genrlanei te resztkowe jest
najlepsze). Obgotowac kiszona kapuste (jak ubostwiam bardzo kwasna) i
posiekac. Mieso pomieszac z kapusta wrzucic na patelnie i obsmarzyc.
Propocje ja zachowuje mniej wiecej rowne choc to zalezy kto co lubi.
DOorawic pieprzem.
Zaleta takiego farszu jest to (weglug Mnie) ze po pierwsze jest smaczniejszy
od osobnych (no ale to kwestia gustu) po drugie jest pozywniejszy niz sama
kapusta i mniej twarde niz same mieso.
BB


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Placki ziemniaczane
Parapetowa
piersi kurczaczne w.....
Gulasz z indyka
Jak wczoraj ugotowałam pyszną zupę rybną...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »