| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-23 09:28:44
Temat: Re: PierogiUżytkownik <s...@m...com> napisał w wiadomości
news:8ssc4f$8oj$1@nnrp1.deja.com...
> Pierogi z pluckami?
>
> Prosze, prosze. Pierwszy raz slysze o takowych. Moze przepisik...
>
Niestety nie znam szczegółów bo jak do tej pory robi je moja Mama, a
ponieważ bywam u niej kilka razy w roku i raz na kilka wizyt uda mi się ją
namówić na takowe to wychodzi, że jadam je raz na rok.
Zadzwonię do mojej Rodzicielki i zapytam - następnie podeślę.
Szczepan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-24 06:43:09
Temat: Re: PierogiJola L-L <j...@i...pl> wrote:
> > Jolu!
> > Podpowiedz, jak robisz kolduny?
> >
> > pzdr
> > sezal
>
> Witam
> Farsz:
> Do koldunow daje poledwice wolowa lub wolowine zrazowa oraz loj nerkowy
> (mozna wyprosic w sklepie)
Oprocz takich koldunow, tzw. litewskich, sa jeszcze kolduny tzw.
polskie. Farsz robi sie z drobno siekanych prawdziwkow (suszonych i
namoczonych) i tlustej szynki. Mysle, ze namoczone grzyby i szynke mozna
po prostu razem przepuscic przez maszynke. Te mase laczy sie dobrze
roztrzepanym jajkiem, przyprawia sola i pieprzem.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-26 11:43:57
Temat: Re: Pierogi> Lubię wszystkie, ale chyba na pierwszym miejscu są pierogi z płuckami.
yuuuuuuuuuuuugh, tę informecje masz od psa ??? :)))
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-29 14:39:14
Temat: Re: PierogiDlaczego zaraz od psa ? Przeciez z plucek mozna robic bardzo fajne rzeczy. W
tym takze pierogi :-)
I.
ostry wrote in message <8t95cf$jo3$1@flis.man.torun.pl>...
>> Lubię wszystkie, ale chyba na pierwszym miejscu są pierogi z płuckami.
>
>yuuuuuuuuuuuugh, tę informecje masz od psa ??? :)))
>
>
>ostry
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-29 23:28:52
Temat: Re: PierogiOn Thu, 26 Oct 2000 13:43:57 +0200, "ostry" <o...@e...com.pl> wrote:
>> Lubię wszystkie, ale chyba na pierwszym miejscu są pierogi z płuckami.
>
>yuuuuuuuuuuuugh, tę informecje masz od psa ??? :)))
>
>
>ostry
>
>
>
Pamietam plucka na kwasno z knajpy bodajze "Dworcowej" w Zakopanem pod
koniec lat '70-tych ...
Po paru tygodniach w Pieciu Stawach nic nie smakowalo lepiej... ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-30 06:12:12
Temat: Re: PierogiArt (Gruby) - or - Jocelyn <i...@s...com> wrote:
> >yuuuuuuuuuuuugh, tę informecje masz od psa ??? :)))
> >
> >
> >ostry
> >
> >
> >
> Pamietam plucka na kwasno z knajpy bodajze "Dworcowej" w Zakopanem pod
> koniec lat '70-tych ...
> Po paru tygodniach w Pieciu Stawach nic nie smakowalo lepiej... ;-)
Plucka na kwasno to klasyczna polska potrawa, a nawet przysmak.
Zrobilem to sobie kiedys i przyznam, sos byl pyszny, niemniej gabczasta
knsystencja plucek mi nie odpowiadala. Co innego w pierogach, gdzie sa
dokladnie zmielone.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-01 13:58:07
Temat: Re: Pierogi
fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:3A27AF44.19852DB5@poczta.onet.pl...
> ruskie na pierwszym miejscu, ze szpinakiem na drugim
jak robisz nadzienie szpinakowe?
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-01 14:01:41
Temat: Re: Pierogiruskie na pierwszym miejscu, ze szpinakiem na drugim, na trzecim miesne
obficie posypane pieprzem ziolowym i polane smietana-niebo w gebie, a
latem obowiazkowo malinowe lub z borowek-taki lekko kwaskowy posmaczek
maja.
pozdrawiam
agi
s...@m...com wrote:
> Jakie nadzienie maja Wasze ulubione pierogi?
> Moje to ruskie.
>
> pozdrawiam
> sezal
>
> Sent via Deja.com http://www.deja.com/
> Before you buy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-01 15:00:17
Temat: Re: PierogiDokladnie tak jak sie i sam szpinak przyrzadza. Szpinak siekam, gotuje w
osolonej wodzie jakies 20 min, potem odcedzam, dodaje jajeczko,
czosnek-obowiazkowo ( bez niego szpinak ma mdly posmaczek ) aby nie byl
taki rzadki to zageszczam niewielka iloscia zasmazki.....i wszystko :)))
a potem juz tylko do ciasta- tylko musisz robic samo ciasto na pierogi
troche grubsze-tzn. mniej rozwalkowac, zeby sie pozniej nie
porozlatywalo podczas gotowania bo rozmieka troche od szpinaku.
Ja jadam takie prosto z wody z odrobina maselka i sa najsmaczniejsze na
swiecie :))
Pozdrawiam
agi
asia wrote:
> fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote in message
> news:3A27AF44.19852DB5@poczta.onet.pl...
> > ruskie na pierwszym miejscu, ze szpinakiem na drugim
>
> jak robisz nadzienie szpinakowe?
> Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |