| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-21 11:12:54
Temat: Pizza po raz n-tyWitam!
Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
aż urośnie?
Pozdrawiam
R
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-21 11:32:59
Temat: Re: Pizza po raz n-tyErix napisal(a):
>Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
>twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
>Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
>Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
>wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
>aż urośnie?
Z tego co ja widze, to oni wczesniej robia ciasto i je chyba w lodowce
trzymaja - odwijaja je z folii.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 11:39:49
Temat: Re: Pizza po raz n-tyUżytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:8qjnhv4glqa4h3l49r3e4c6sea85j48fkf@4ax.com...
> Erix napisal(a):
>
> >Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
> >twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
> >Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
> >Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas
na
> >wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie
czekać
> >aż urośnie?
>
> Z tego co ja widze, to oni wczesniej robia ciasto i je chyba w lodowce
> trzymaja - odwijaja je z folii.
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
> "Every day I make the world a little bit worse."
Ciasto powstawało przy mnie, mąka, magiczne składniki, wyrabianie i piec....
Lodówki nie było po drodze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 13:49:29
Temat: Re: Pizza po raz n-tyOn Mon, 21 Jul 2003 13:12:54 +0200, "Erix" <E...@i...pl>
wrote:
>Witam!
>
>Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
>twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
>Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
>Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
>wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
>aż urośnie?
>
>Pozdrawiam
>
>R
>
Moje mlodsze dziecko robilo najlepsza pizze na swiecie - znaczy
dla mnie, osoby co pizzy nie lubi (tylko wierzch zeskrobuje,,
wiec lepiej mnie do pizzerii nie zabierac) - bardzo cienkie
ciasto, czyms tam pomazane, posypane, piecze sie w jakies 7
minut. to pomazanie to bylo np maslo, czosnek i ser, albo gesty
sos pomidorowy, ziola, ser...
ale takie w pizzerii, to jak wlkadaja do pieca to zanim drozdze
zdechna zdaza na pewno swoje troche zrobic....
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |