Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pizza po raz n-ty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pizza po raz n-ty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-21 11:12:54

Temat: Pizza po raz n-ty
Od: "Erix" <E...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
aż urośnie?

Pozdrawiam

R


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-21 11:32:59

Temat: Re: Pizza po raz n-ty
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Erix napisal(a):

>Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
>twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
>Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
>Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
>wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
>aż urośnie?

Z tego co ja widze, to oni wczesniej robia ciasto i je chyba w lodowce
trzymaja - odwijaja je z folii.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-21 11:39:49

Temat: Re: Pizza po raz n-ty
Od: "Erix" <E...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:8qjnhv4glqa4h3l49r3e4c6sea85j48fkf@4ax.com...
> Erix napisal(a):
>
> >Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
> >twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
> >Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
> >Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas
na
> >wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie
czekać
> >aż urośnie?
>
> Z tego co ja widze, to oni wczesniej robia ciasto i je chyba w lodowce
> trzymaja - odwijaja je z folii.
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
> "Every day I make the world a little bit worse."

Ciasto powstawało przy mnie, mąka, magiczne składniki, wyrabianie i piec....
Lodówki nie było po drodze.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-21 13:49:29

Temat: Re: Pizza po raz n-ty
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 21 Jul 2003 13:12:54 +0200, "Erix" <E...@i...pl>
wrote:

>Witam!
>
>Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
>twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
>Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
>Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
>wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
>aż urośnie?
>
>Pozdrawiam
>
>R
>


Moje mlodsze dziecko robilo najlepsza pizze na swiecie - znaczy
dla mnie, osoby co pizzy nie lubi (tylko wierzch zeskrobuje,,
wiec lepiej mnie do pizzerii nie zabierac) - bardzo cienkie
ciasto, czyms tam pomazane, posypane, piecze sie w jakies 7
minut. to pomazanie to bylo np maslo, czosnek i ser, albo gesty
sos pomidorowy, ziola, ser...

ale takie w pizzerii, to jak wlkadaja do pieca to zanim drozdze
zdechna zdaza na pewno swoje troche zrobic....

Van Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chwalę się
podziekowania dla Wkn i Netusi
Do zobaczenia jesienia
Strusina....
Makaron "Agnesi"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »