| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-31 15:05:07
Temat: Pizza troche inaczej
Wczoraj robilem - IMHO bardzo smaczne. przepis jest z jakiejs "smatlawej"
gazetki, ale czasami i tam zdarzaja sie niezle rzeczy.
A wiec :
1/2 glowki kapusty wloskiej posiekanej i gotowanej ok. 5 minut
4 duze ziemniaki ugotowane i pokrojone w gruba kostke
300-400 g mielonego miesa
boczek wedzony pokrojony w kostke
2 cebule posiekane
na tluszczu podmazamy boczek, potem dodajemy cebulke i mieso, smazymy to z
10 minut, przyprawiamy
mieszamy z kapusta i ziemniakami
wykladamy na ciasto (powinno byc na malej ilosci drozdzy, zeby nie roslo za
bardzo)
i polewamy mieszanina 2 jajek, 150 g gestej kwasnej smietany i 100 g grubo
startego ementalera.
Pieczemy 25-30 min w 200 C (nie mozna wiecej, bo sie kapusta pali)
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-03 11:21:57
Temat: Re: Pizza troche inaczejJaka pizza??!! - skrzyzowanie kulebiaka (na plasko) z tortilla.
A ze pyszne - kulebiak ,
gdyby nie byl taki pracochlonny i kaloryczny....
pozdrawiam
Barbara
Przemyslaw Koziarski wrote:
>
> Wczoraj robilem - IMHO bardzo smaczne. przepis jest z jakiejs "smatlawej"
> gazetki, ale czasami i tam zdarzaja sie niezle rzeczy.
>
> A wiec :
>
> 1/2 glowki kapusty wloskiej posiekanej i gotowanej ok. 5 minut
> 4 duze ziemniaki ugotowane i pokrojone w gruba kostke
>
> 300-400 g mielonego miesa
> boczek wedzony pokrojony w kostke
> 2 cebule posiekane
>
> na tluszczu podmazamy boczek, potem dodajemy cebulke i mieso, smazymy to z
> 10 minut, przyprawiamy
> mieszamy z kapusta i ziemniakami
> wykladamy na ciasto (powinno byc na malej ilosci drozdzy, zeby nie roslo za
> bardzo)
> i polewamy mieszanina 2 jajek, 150 g gestej kwasnej smietany i 100 g grubo
> startego ementalera.
>
> Pieczemy 25-30 min w 200 C (nie mozna wiecej, bo sie kapusta pali)
>
> Przemyslaw Koziarski
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-03 12:59:05
Temat: Re: Pizza troche inaczej> Jaka pizza??!! - skrzyzowanie kulebiaka (na plasko) z tortilla.
> A ze pyszne - kulebiak ,
> gdyby nie byl taki pracochlonny i kaloryczny....
> pozdrawiam
> Barbara
Ciasto jest od pizzy a reszta .... inaczej :)))))
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |