Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Placki ziemniaczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Placki ziemniaczne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-31 02:54:47

Temat: Placki ziemniaczne
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie znam się zupełnie na gatunkach kartofli a placki uwilbiam. Zwykłe,
najzwyklejsze. Starte kartofle sól pieprz ew. jajo. Wodę, która z kartofli
wyciekła odlewam. Żadnefo chrzanu, pomidorów, kaparów, pasty z avokado ani
nawet kawioru na moich plackach nie ma.Ale wczoraj wyszły mi jakieś
gumiaste, a masa na placki nie była kremowa tylko żółta. Wiem, że to zależy
od ziemniaków, więc może mnie ktoś oświeci w tym względzie?
Pozdrawiam - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-31 08:38:28

Temat: Re: Placki ziemniaczne
Od: "Shivman" <s...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> ............Ale wczoraj wyszły mi jakieś
> gumiaste, a masa na placki nie była kremowa tylko żółta. Wiem, że to
zależy
> od ziemniaków, więc może mnie ktoś oświeci w tym względzie?
>
A mąki nie dajesz???
Gumiaste się robią jak przesadzi się z mąką.
Ja daję do placków 1/3 ziemniaków ugotowanych. Są wtedy delikatniejsze,
smaczniejsze.
Rodzaj ziemniaków też zapewne ma znaczenie.
--
Pozdrawiam
Shivman
s...@p...pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-01 00:30:54

Temat: Re: Placki ziemniaczne
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Shivman wrote:
> Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> ............Ale wczoraj wyszły mi jakieś
>> gumiaste, a masa na placki nie była kremowa tylko żółta. Wiem, że to
>> zależy od ziemniaków, więc może mnie ktoś oświeci w tym względzie?
>>
> A mąki nie dajesz???
> Gumiaste się robią jak przesadzi się z mąką.
> Ja daję do placków 1/3 ziemniaków ugotowanych.
===
No i mamy niespodziewaną nowość w przepisie na tradycyjne(?) placki.
Teraz kolej na tatara z gotowanego mięsa.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-01 21:52:47

Temat: Re: Placki ziemniaczne
Od: "syso" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cm1jvn$f8c$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie znam się zupełnie na gatunkach kartofli a placki uwilbiam. Zwykłe,
> najzwyklejsze. Starte kartofle sól pieprz ew. jajo. Wodę, która z kartofli
> wyciekła odlewam. Żadnefo chrzanu, pomidorów, kaparów, pasty z avokado ani
> nawet kawioru na moich plackach nie ma.Ale wczoraj wyszły mi jakieś
> gumiaste, a masa na placki nie była kremowa tylko żółta. Wiem, że to
> zależy
> od ziemniaków, więc może mnie ktoś oświeci w tym względzie?

Tez tak mam, najbardziej lubie po prostu placki, wode odlewam i po chwili do
plackow dodaje skrobie ktora osiada na dnie. Z tymi ziemniakami roznie bywa.
Czesto sprzedawcy nie wiedza, jakie sprzedaja albo wszyscy mowia, ze to
Bryza. Najgorsze placki jakie w zyciu zrobilam wyszly z ziemniaka zwanego
Denar. Bardzo dobre byly z Lorda i Vinety. Vineta to w ogole bardzo smaczne
ziemniaczki. Ostatnio sie nimi zajadamy :-)

Pozdrawiam
Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchenka elektryczna, temat-bumerang?
Przepis na chleb
[spam] Dostarczamy sprzęt AGD firmy ROMIX pod Twoje drzwi!
piwo pszeniczne w Nachodzie- gdzie?
czy jesz jedzenie zbudek orientalnych?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »