« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-08 09:32:15
Temat: Polędwiczki wieprzowe
Witam,
czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami wieprzowymi
w roli głownej?
--
Pozdrawiam,
A.L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-08 11:12:29
Temat: Re: Polędwiczki wieprzoweAL <a...@t...com.pl> w news:c536bi$8ab$1@nemesis.news.tpi.pl napisał(a):
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami
> wieprzowymi w roli głownej?
http://tinyurl.com/2f6j7
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-08 11:15:33
Temat: Re: Polędwiczki wieprzowe
Użytkownik "AL" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:c536bi$8ab$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami
wieprzowymi
> w roli głownej?
Nie wiem, czy na miano "świąteczny" to zasługuje, ale ja często robię coś
takiego:
polędwiczki kroję na cienkie paseczki, podsmażam, podlewam wodą, (oczywiście
przyprawiam), a po jakimś czasie dodaję mrożoną fasolkę (pociętą na ok. 2cm
kawałki) i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną marynowaną.
Tak się sobie to dusi...
Pychotka.
Rodzinka najczęściej domaga się z ryżem, ale pewnie jakies wariacje są
dopuszczalne.
Pozdrawiam.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-08 11:15:36
Temat: Re: Polędwiczki wieprzowe
Użytkownik "AL" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:c536bi$8ab$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami
wieprzowymi
> w roli głownej?
>
Hej!
Ja nadziewam polędwiczki różnymi rzeczami: serem żółtym, jakąś aromatyczną
wędzoną kiełbaską, farszem grzybowym albo tym, co mam akurat w domu (czasem
ser pleśniowy, papryka, ....różnie). Obsmażam je na dużym ogniu, doprawiam,
zalewam odrobiną wody i duszę aż zmiękną. Przed podaniem kroję na plasterki.
Zazwyczaj osobno robię do nich sos pieczarkowy lub z grzybów leśnych.
Pozdrawiam.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-08 20:39:37
Temat: Re: Polędwiczki wieprzowe
Użytkownik "AL" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:c536bi$8ab$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami
wieprzowymi
> w roli głownej?
>
podsmazyc mieso
wyjac z patelni i na tym tluszczu ze smazenia udusic pomidory bez skorki i
bez pestek + cebulka
jak sie zrobi sos dodac kawalek pokruszonego sera plesniowego
zalac smietanka do sosow
dodac podsmazone mieso i dusic
na talerz i posypac natka
przepyszne!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-09 13:05:02
Temat: Re: Polędwiczki wieprzowe
AL wrote:
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami wieprzowymi
> w roli głownej?
>
ja lubie takie:
http://tinylink.com/?DCjamxyNv2
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-09 16:20:57
Temat: Re: Polędwiczki wieprzoweUżytkownik "AL" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:c536bi$8ab$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Witam,
> czy macie moze jakis pomysł na świąteczny obiad z polędwiczkami
> wieprzowymi w roli głownej?
marynuje je w oliwie , pieprzu , soli i dużo ząbków czosnku (ze 4 h) potem
obsmażam na dużym ogniu , następnie owijam je cienkimi plastrami boczku
wędzonego i pieke 35min w 180-200 stopni bez przykrycia , i do naczynie
powżucać te wszystkie ząbki czosnku (sporo)
do tego praze ryż z orzechami i jakąś surówke i jest mniammmmmm :)
życze smacznego Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-09 16:58:35
Temat: Re: Polędwiczki wieprzoweOn Fri, 2004-04-09 at 18:20, Meg wrote:
> marynuje je w oliwie , pieprzu , soli i dużo ząbków czosnku (ze 4 h) potem
> obsmażam na dużym ogniu , następnie owijam je cienkimi plastrami boczku
> wędzonego i pieke 35min w 180-200 stopni bez przykrycia , i do naczynie
> powżucać te wszystkie ząbki czosnku (sporo)
> do tego praze ryż z orzechami i jakąś surówke i jest mniammmmmm :)
Uo matku bosku, a skad Ty te poledwiczki bierzesz, ze stuletniego knura,
ze tak je katujesz? Przeciez one juz po obsmazeniu i 5 minutach duszenia
powinny byc dobre. Poza tym - po co boczek? To jest bardzo delikatne,
soczyste mieso i zadnego dodatkowego tluszczu mu nie trzeba.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |