« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-30 19:37:59
Temat: PomozcieWitam Wszystkich
Otuz mam maly problem,moj chlopak ma niedlugo urodziny i szykuje sie mala
imprezka tylko ze ja nie mam kompletnie pojecia co przygotowac.
Moze ktos z was moglby mi jakis pomysl podrzucic???
Dzieki za pomoc
Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-31 08:36:53
Temat: Re: Pomozcie
Uzytkownik "antifog" <a...@w...de> napisal w wiadomosci
news:9rmvd9$uii$04$1@news.t-online.com...
> Witam Wszystkich
> Otuz mam maly problem,moj chlopak ma niedlugo urodziny i szykuje sie mala
> imprezka tylko ze ja nie mam kompletnie pojecia co przygotowac.
> Moze ktos z was moglby mi jakis pomysl podrzucic???
> Dzieki za pomoc
http://www.kuchnia.com.pl/DiD/arch01.html
Zajrzyj do przepisu na pierwszy tydzien roku 2001
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-31 08:47:40
Temat: Re: Pomozcie
Użytkownik antifog <a...@w...de> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:9rmvd9$uii$04$...@n...t-online.com...
> Witam Wszystkich
> Otuz mam maly problem,moj chlopak ma niedlugo urodziny i szykuje sie mala
> imprezka tylko ze ja nie mam kompletnie pojecia co przygotowac.
> Moze ktos z was moglby mi jakis pomysl podrzucic???
> Dzieki za pomoc
> Alex
>
>
ile ludziów bedzie, w jakim wieku, jaki rodzaj imprezki - posiadówa, czy z
przytupem calonocnym?
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-06 09:39:03
Temat: Odp: Pomozcie odpowedzA. Biedny chlopak
B. Co - zalezy od towarzystwa ale mysle iz i szpanerskie i smaczne i nie za
drogie sa skrzydelka kurczaka na miodzie
ilosci zaleza od potrzeby i powiedzmy ze mówimy o proporcjach na 6 osób. 6
osób czyli po 4- 6 skrzydelek na glowe. razem ok 30 skrzydelek.
a. posolona wode zagotowac i wrzucic na nia skrzydelka - do zagotowania -
czyli tylko sparzyc.
b. odciac koncówki (pazurki) i podzielic skrzydelka krojac w przegubie.
Troche wegety.
c. na patelni - glebokiej i stosownie duzej rozgrzac olej - w ilosci takiej
by pokryl dno.
d. na rozgrzany - ale nie za bardzo - olej dajemy pare lyzek (duzych)
powiedzmy na ta ilosc 2 -3 miodu. Mieszamy
Gdy caly miód sie wzburzy wrzucamy skrzydelka.
posypac nieco wegeta, sproszkowanym czosnkiem i imbirem i pocietym
wczesniej - obranym oczywiscie czosnkiem swiezym (nawet moze byc 1/2 glówki)
Przykryc i tylko wstrzasac - nie grzebac czy przewracac. Po 20 minutach do
1/2 godziny mozna dodac nieco (ok szklanke) wina najlepiej biale -
pólwytrawne. Wody w czasie smazenia - nie dodajemy za duzo - chyba ze jest
to niezbedne. Raczej lepiej dodac oleju i nawet miodu (wg.smaku)
mozna tez dodac troche rodzynek.
Calosc podawac z ryzem, salatka np z pekinki lub bialej kapusty, i dodatkiem
owoców kandyzowanych. - to bardziej dla koloru niz dla smaku.
Do tego wino biale pólwytrawne.
Wbrew pozorom - to jest bardzo proste danie i nadaje sie wlasnie na szpan.
Gdy mówimy o duzym i dlugotrwalym spedzie - bez siadania przy stole - raczej
myslalby
o Strogonowie albo bigosie.
Ale to jest juz zupelnie typowe, choc kazdy gospodarz ma tu swój sposób
Gdyby Pani skorzystala - to prosze o sygnal - czy smakowalo
zycze sukcesu towarzyskiego
dziadek feliks
f...@u...agh.edu.pl
Uzytkownik "antifog" <a...@w...de> napisal w wiadomosci
news:9rmvd9$uii$04$1@news.t-online.com...
> Witam Wszystkich
> Otuz mam maly problem,moj chlopak ma niedlugo urodziny i szykuje sie mala
> imprezka tylko ze ja nie mam kompletnie pojecia co przygotowac.
> Moze ktos z was moglby mi jakis pomysl podrzucic???
> Dzieki za pomoc
> Alex
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-06 10:06:51
Temat: Re: Odp: Pomozcie odpowedz
>Ale to jest juz zupelnie typowe, choc kazdy gospodarz ma tu swój sposób
>
>Gdyby Pani skorzystala - to prosze o sygnal - czy smakowalo
>
>zycze sukcesu towarzyskiego
>
>dziadek feliks
>
Mamy dziadka???
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |