« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-24 10:31:40
Temat: Pomozcie z MENU NA KMUNIE !!!Witam
Za rozpaczliwa namowa siostry - prosze o pomoc .
Robimy w domu komunie i dziewczyna ma pare pytan .
Oto one:
1ILE PORCJI MIESA PIECZONEGO NA 25 OSOB ?
jESLI BEDZIE 15 dewolai i 15 schabowych to jakieki mona jeszcze dodac np: w
sosoie ( ale nie zrazy)
2. Ile ziemniakow ( mlodych ) na te 25 osob?
3. Czy podawac tez gotowane mieso + pyzy .?
4 To moje pytanie w proznie :)) czy ona podaje te pytania konkretnie ? bo mi
ise wydaje ,ze sa jakies ..pomieszane . Jesli jednak potraficiepomoc to
dzieki . Jesli cos namieszala to moze jakis namiar i godzina pobytu na ircu
jakims albo chacie i sam sie dogada z kompetentna osoba ?
dzieki
pozdrawiam
artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-24 10:56:08
Temat: Re: Pomozcie z MENU NA KMUNIE !!!
Użytkownik "SPAM" <f...@t...pl> napisał w wiadomości
news:3ae554d2$1@news.vogel.pl...
> 1ILE PORCJI MIESA PIECZONEGO NA 25 OSOB ?
- mysle, ze 10 dkg wystarczy wiec: 10 x 25 = 2,5 kg
> jESLI BEDZIE 15 dewolai i 15 schabowych to jakieki mona jeszcze dodac np:
w
> sosoie ( ale nie zrazy)
- kotlety mielone z pieczarka w srodku
> 2. Ile ziemniakow ( mlodych ) na te 25 osob?
mozna od 15 do 20 dkg wiec: 20 x 25 = 5 kg.
> 3. Czy podawac tez gotowane mieso + pyzy .?
- nie polecalabym
> 4 To moje pytanie w proznie :)) czy ona podaje te pytania konkretnie ? bo
mi
> pozdrawiam
> artur
>
Jesli bedziecie planowac wedline to po ok. 5 dkg na osobe wiec: 5 x 25 =
1kg, 25 z jednego rodzaju
pozdrawiam
Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 18:05:42
Temat: Re: Pomozcie z MENU NA KMUNIE !!!
Użytkownik "SPAM" <f...@t...pl> napisał w wiadomości
news:3ae554d2$1@news.vogel.pl...
> Witam
> Za rozpaczliwa namowa siostry - prosze o pomoc .
> Robimy w domu komunie i dziewczyna ma pare pytan .
> Oto one:
> 1ILE PORCJI MIESA PIECZONEGO NA 25 OSOB ?
> jESLI BEDZIE 15 dewolai i 15 schabowych to jakieki mona jeszcze dodac np:
w
> sosoie ( ale nie zrazy)
> 2. Ile ziemniakow ( mlodych ) na te 25 osob?
> 3. Czy podawac tez gotowane mieso + pyzy .?
Witam serdecznie
Przede wszystkim w temacie zostało zadane pytanie jakie menu, podałeś owszem
ilosć osób , ale nie podałeś czy jest to razem liczone z dziećmi czy nie,
ile ma trwać taki obiad, z tego co mi wiadomo to zacznie się pewnie około 12
i potrwa do wieczora, ale nie jestem pewien jak dokładnie będzię w tym
przypadku.
Moja propozycja menu przy takim całodniowym przyjatku to:
jakaś gorąca przystawka na wejscie
po jakims czasie obiad
potem jakiś deser
do tego oczywiscie ale nie za dużo jakies sałatki , zamiast wędlin polecam
pieczone mięsa, itp.
Schabowy i d'V- no coz przyzwyczajenia są straszna sprawą, nie polecam
takiego zastawu, a raczej jakies delikatne mięso faszerowane i oczywiście
pieczone(może cos ze schabu), do tego jak naj młode ziemniaki, i jakas
delikatna zupa.
Oczywiście kolejnosc dań mozna zamienic i najpierw obiad, potem jakas
przekąska, tez nie będzie problemu.
Moja propozycja:
Bulion może z kołdunami lub krem z pieczarek z grzankami
schab faszerowany owocami(śliwki, morele) lub cięlęcina w sosie śmietanowym
Surówka jakas wariacja z nowalijek
Przekąska gorąca:
Pierś kurczaka w sosie serowo-curry
lody z owocami(zamiast lodow mozna podac od razu tort lodowy dwie sprawy
załatwione w jednej)
-pierś indyka faszerowana
-schab pieczony
-cięlęcina pieczona faszerowana omletem, bądź grzybami
-ryba faszerowana
-galantyna z kurczaka
pozdrawiam busek
www.kuchnia.of.pl
www.junak.of.pl
www.bantam.of.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-01 17:53:30
Temat: Re: Pomozcie z MENU NA KMUNIE !!! tu prosze menu na 60 osob, musisz troche pozmieniac pod swoje upodobania
obiad ilość:
rosół z makaronem 60
k.de'volaille 50
zraz zawijany 40
pieczeń wieprzowa 25
kurczak z rożna 20
kurczak gotowany 16
medaliony zapiekane 20
szaszłyk 25
sos pieczeniowy 30
sos potrawkowy 20
ziemniaki 40
pyzy 20
ryz 20
zestaw surówek 59
marchewka z groszkiem 25
kalafior 20
deser lodowy 60
Słodkie
kawa/herbata 60
tort duzy ???? 2
orzechowe 10
sernik 10
makowiec 10
jabłecznik 10
w-z 10
owocowe z galaretka 10
Zimny bufet
herbata/kawa 30
sschab w galarecie 30
szparagi w szynce 30
mintaj w galarecie 30
indyk pieczony 30
pomidor, ogórek
szynka, salami, kabanos na platerze *4
ser 60
sałatka (casablanca) 6
pieczywo, masło 60
kiełbasa (biała, śląska) 40
bigos 40
Napoje:
sok pomarańczowy/ jabłkowy 20
woda mineralna 5
kawa / herbata - wg życzenia
--
pozdrawiam
Ryszard
c...@p...fm
Użytkownik "SPAM" <f...@t...pl> napisał w wiadomości
news:3ae554d2$1@news.vogel.pl...
> Witam
> Za rozpaczliwa namowa siostry - prosze o pomoc .
> Robimy w domu komunie i dziewczyna ma pare pytan .
> Oto one:
> 1ILE PORCJI MIESA PIECZONEGO NA 25 OSOB ?
> jESLI BEDZIE 15 dewolai i 15 schabowych to jakieki mona jeszcze dodac np:
w
> sosoie ( ale nie zrazy)
> 2. Ile ziemniakow ( mlodych ) na te 25 osob?
> 3. Czy podawac tez gotowane mieso + pyzy .?
> 4 To moje pytanie w proznie :)) czy ona podaje te pytania konkretnie ? bo
mi
> ise wydaje ,ze sa jakies ..pomieszane . Jesli jednak potraficiepomoc to
> dzieki . Jesli cos namieszala to moze jakis namiar i godzina pobytu na
ircu
> jakims albo chacie i sam sie dogada z kompetentna osoba ?
> dzieki
> pozdrawiam
> artur
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-01 18:50:36
Temat: Re: Pomozcie z MENU NA KMUNIE !!!
--
Użytkownik "Ryszard" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9cmuf9$kjg$1@news.onet.pl...
> tu prosze menu na 60 osob, musisz troche pozmieniac pod swoje
upodobania
>
> obiad ilość:
> rosół z makaronem 60
> k.de'volaille 50
> zraz zawijany 40
> pieczeń wieprzowa 25
> kurczak z rożna 20
> kurczak gotowany 16
> medaliony zapiekane 20
> szaszłyk 25
>
> sos pieczeniowy 30
> sos potrawkowy 20
>
> ziemniaki 40
> pyzy 20
> ryz 20
> zestaw surówek 59
> marchewka z groszkiem 25
> kalafior 20
>
> deser lodowy 60
>
> Słodkie
> kawa/herbata 60
> tort duzy ???? 2
> orzechowe 10
> sernik 10
> makowiec 10
> jabłecznik 10
> w-z 10
> owocowe z galaretka 10
>
> Zimny bufet
> herbata/kawa 30
> sschab w galarecie 30
> szparagi w szynce 30
> mintaj w galarecie 30
> indyk pieczony 30
>
> pomidor, ogórek
> szynka, salami, kabanos na platerze *4
> ser 60
>
> sałatka (casablanca) 6
> pieczywo, masło 60
> kiełbasa (biała, śląska) 40
> bigos 40
>
>
> Napoje:
>
> sok pomarańczowy/ jabłkowy 20
> woda mineralna 5
> kawa / herbata - wg życzenia
>
>
Witam
czy to jest menu na małe wesele
sorry nie mogłem się powstrzymać
pozdrawiam busek
****************************************************
*Absurd to przekonanie sprzeczne z twoimi poglądami*
****************************************************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |