Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Potrawy z grzybów w zimie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Potrawy z grzybów w zimie.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-02 14:30:16

Temat: Potrawy z grzybów w zimie.
Od: "Andrzej Lipski" <c...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie !
Jestem tu nowy. Tak się jakoś złożyło,że w miarę jak
lat mi przybywa kuchnia interesuje mnie coraz bardziej.
Chciałbym tą drogą poznać nowych przyjaciół. Więc
zainteresowanych zapraszam na prywatny e-mail.
Interesuję się kuchnią , działką , (potrawy z grila),
literaturą filozofią.
- Jeżeli ktoś poradzi mi jak upitrasić coś smacznego
z kurek mrożonych w całości (pokazały się ostatnio w
sprzedaży) będę wdzięczny.
Pozdrawiam całą grupę:
Andrzej Lipski
P.S. Jestem z W-wy. Mam 46lat.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-13 12:28:27

Temat: Re: Potrawy z grzybów w zimie.
Od: "Dana" <d...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Andrzej Lipski <c...@o...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3a7ac3b2$...@n...astercity.net...
> Witajcie !
> Jestem tu nowy. [...]
> - Jeżeli ktoś poradzi mi jak upitrasić coś smacznego
> z kurek mrożonych w całości (pokazały się ostatnio w
> sprzedaży) będę wdzięczny.
> Pozdrawiam całą grupę:
> Andrzej Lipski
> P.S. Jestem z W-wy. Mam 46lat.
>
Nadrabiam zaleglosci w czytaniu, lepiej pozno niz wcale. Mam cos troszke.
KURKI SMAŻONE Z SOSEM SEROWYM
Ok. 1/2 kg kurek, kawałek wędzonego boczku, 2 cebule, sól, pieprz
SOS : 15 dkg sera gouda, 3/4 śmietanki 18-procentowej, 1 łyżka masła
Grzyby przebrać, oczyścić, dobrze wypłukać w kilku wodach, osączyć. Cebule
pokroić w drobniutką kostkę, boczek w nieco większą. Podsmażyć na patelni
boczk, na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać grzyby i smażyć ok. 10
minut, osolić, oprószyć pieprzem i smażyć jeszcze 5 minut często mieszając.
SOS : Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondelku rozgrzać masło, dodać
śmietankę i ser, gotować , ciągle mieszając, aż sos zrobi się gęsty.
Grzyby polać sosem już na talerzu.

OMLET Z KURKAMI
(1 porcja)
4 jajka, 2 łyżki mleka, gruby plaster wędzonego boczku, kilka łyże kurek, 3
łyżki masła, 1 cebula, sól, pieprz
Grzyby przebrać, oczyścić, dobrze wypłukać w kilku wodach, osączyć. Cebule
pokroić w drobniutką kostkę, boczek w nieco większą. Podsmażyć na patelni
boczk, na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać grzyby i smażyć ok. 10
minut, osolić, oprószyć pieprzem i smażyć jeszcze 5 minut często mieszając.
Do miski wybiś jajka, wlać mleko, dodać sól, pieprz i roztrzepać. Na
rozgrzanym tłuszczu usmażyć omlet.
Na gotowy omlet położyć usmażone grzyby.
Podawać gorące, przybrane natką pietruszki.
Z serwisu Dania i Danka


--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nowa
żurek
Gdzie Joasia Duszczynska?
kapusta pekinska
ratunku ! czy mi sie snilo?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »