| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-02 14:30:16
Temat: Potrawy z grzybów w zimie.Witajcie !
Jestem tu nowy. Tak się jakoś złożyło,że w miarę jak
lat mi przybywa kuchnia interesuje mnie coraz bardziej.
Chciałbym tą drogą poznać nowych przyjaciół. Więc
zainteresowanych zapraszam na prywatny e-mail.
Interesuję się kuchnią , działką , (potrawy z grila),
literaturą filozofią.
- Jeżeli ktoś poradzi mi jak upitrasić coś smacznego
z kurek mrożonych w całości (pokazały się ostatnio w
sprzedaży) będę wdzięczny.
Pozdrawiam całą grupę:
Andrzej Lipski
P.S. Jestem z W-wy. Mam 46lat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-13 12:28:27
Temat: Re: Potrawy z grzybów w zimie.
Użytkownik Andrzej Lipski <c...@o...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3a7ac3b2$...@n...astercity.net...
> Witajcie !
> Jestem tu nowy. [...]
> - Jeżeli ktoś poradzi mi jak upitrasić coś smacznego
> z kurek mrożonych w całości (pokazały się ostatnio w
> sprzedaży) będę wdzięczny.
> Pozdrawiam całą grupę:
> Andrzej Lipski
> P.S. Jestem z W-wy. Mam 46lat.
>
Nadrabiam zaleglosci w czytaniu, lepiej pozno niz wcale. Mam cos troszke.
KURKI SMAŻONE Z SOSEM SEROWYM
Ok. 1/2 kg kurek, kawałek wędzonego boczku, 2 cebule, sól, pieprz
SOS : 15 dkg sera gouda, 3/4 śmietanki 18-procentowej, 1 łyżka masła
Grzyby przebrać, oczyścić, dobrze wypłukać w kilku wodach, osączyć. Cebule
pokroić w drobniutką kostkę, boczek w nieco większą. Podsmażyć na patelni
boczk, na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać grzyby i smażyć ok. 10
minut, osolić, oprószyć pieprzem i smażyć jeszcze 5 minut często mieszając.
SOS : Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondelku rozgrzać masło, dodać
śmietankę i ser, gotować , ciągle mieszając, aż sos zrobi się gęsty.
Grzyby polać sosem już na talerzu.
OMLET Z KURKAMI
(1 porcja)
4 jajka, 2 łyżki mleka, gruby plaster wędzonego boczku, kilka łyże kurek, 3
łyżki masła, 1 cebula, sól, pieprz
Grzyby przebrać, oczyścić, dobrze wypłukać w kilku wodach, osączyć. Cebule
pokroić w drobniutką kostkę, boczek w nieco większą. Podsmażyć na patelni
boczk, na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać grzyby i smażyć ok. 10
minut, osolić, oprószyć pieprzem i smażyć jeszcze 5 minut często mieszając.
Do miski wybiś jajka, wlać mleko, dodać sól, pieprz i roztrzepać. Na
rozgrzanym tłuszczu usmażyć omlet.
Na gotowy omlet położyć usmażone grzyby.
Podawać gorące, przybrane natką pietruszki.
Z serwisu Dania i Danka
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |