« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-30 12:10:28
Temat: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)Witam
Po pierwsze Wielkie Dzięki Gosi J.za wczorajszy przepis na kotlety. Długośmy
się z moim Mężczyzną oblizywali po nich:)
Nie "wkupiłam się do grupy, więc może spróbuję dogonić najlepszych (głęboki
ukłon) moim przepisem na czas "przed pierwszym".
KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
suche pieczywo (ilość i rodzaj wg gustu i możliwości-ja daję zawsze
mieszankę bułek z razowym)
2 szklanki mleka
4 cebule
2 jaja
2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
natka pietruszki
I to jest wersja podstawowa składników-ja czasem dodaję(w zależności jak
daleko jest przed pierwszym:)) podsmażony wędzony boczek, albo pieczarki
Chleb moczę w mleku do całkowitej miękkości i mielę razem z cebulą. Dodaję
pozostałe składniki, formuję kotlety i smażę.
Pasuje do nich idealnie sos pomidorowy ale taki troszkę kwaśniejszy.
NIby nic, a smaczne baaardzo...:)
Pozdrowienia dla Wszystkich
Dysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-30 12:18:47
Temat: Re: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)>
> KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
>
> suche pieczywo (ilość i rodzaj wg gustu i możliwości-ja daję zawsze
> mieszankę bułek z razowym)
> 2 szklanki mleka
> 4 cebule
> 2 jaja
> 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
> natka pietruszki
> Chleb moczę w mleku do całkowitej miękkości i mielę razem z cebulą.
Czy cebule mielisz surowa czy podsmazona?
fajny ten przepis;-)
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 12:20:35
Temat: Re: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)
Dysia Te wrote:
>
> KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
>
> suche pieczywo (ilo?ć i rodzaj wg gustu i możliwo?ci-ja daję zawsze
> mieszankę bułek z razowym)
> 2 szklanki mleka
> 4 cebule
> 2 jaja
> 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
> natka pietruszki
> I to jest wersja podstawowa składników-ja czasem dodaję(w zależno?ci jak
> daleko jest przed pierwszym:)) podsmażony wędzony boczek, albo pieczarki
>
O rany!
nie znam tego, a wygląda, że jest pyszne!
a co byś powiedziała na dodatek czosnku w rozsądnej ilości?
i na czym smażysz?
ewa
mnie znowu z wczorajszego obiadu została tylko jedna porcja
i nigdy nie wiem co z nią robić:
- jak dam jednemu, to drugi ma pretensję, że dla niego nie ma
i obiad muszę robić od początku cały
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 12:33:25
Temat: Re: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:apoigv$9ks$1@news2.tpi.pl...
> >
> > KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
> >
> > suche pieczywo (ilość i rodzaj wg gustu i możliwości-ja daję zawsze
> > mieszankę bułek z razowym)
> > 2 szklanki mleka
> > 4 cebule
> > 2 jaja
> > 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
> > natka pietruszki
>
>
> > Chleb moczę w mleku do całkowitej miękkości i mielę razem z cebulą.
>
>
> Czy cebule mielisz surowa czy podsmazona?
mielę surową, ale myślę,że podsmażona też mogłaby być
> fajny ten przepis;-)
dziękuję
> pozdrawiam
> Basia
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 12:35:53
Temat: Re: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)
Użytkownik "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3DBFCE93.4020403@poczta.onet.pl...
>
>
> Dysia Te wrote:
>
>
> >
> > KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
> >
> > suche pieczywo (ilo?ć i rodzaj wg gustu i możliwo?ci-ja daję zawsze
> > mieszankę bułek z razowym)
> > 2 szklanki mleka
> > 4 cebule
> > 2 jaja
> > 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
> > natka pietruszki
> > I to jest wersja podstawowa składników-ja czasem dodaję(w zależno?ci jak
> > daleko jest przed pierwszym:)) podsmażony wędzony boczek, albo pieczarki
> >
> O rany!
>
> nie znam tego, a wygląda, że jest pyszne!
> a co byś powiedziała na dodatek czosnku w rozsądnej ilości?
czosnek-TAAK, ale wtedy bez cebuli-kiedyś probowalam oba i sie troche gryzlo
i tak naprawde niczego nie bylo czuc
> i na czym smażysz?
> ewa
smaze normalnie na oleju, ale ostatnio dostałam cynk o Ramie w plynie
(bardzo trudna nazwa:)) i nie po polskiemu-moze nastepnym razem sprobuje na
niej
> mnie znowu z wczorajszego obiadu została tylko jedna porcja
> i nigdy nie wiem co z nią robić:
> - jak dam jednemu, to drugi ma pretensję, że dla niego nie ma
> i obiad muszę robić od początku cały
>
>
>
> --
>
> Dawna Kuchnia _ /_
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
> ~~~~
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 18:47:46
Temat: Re: Powiedzmy że dalej przed pierwszym:)
Użytkownik "Dysia Te" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:apojlc$lb2$1@news.tpi.pl...
> > > KOTLETY Z CHLEBA (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było)
Tnijcie cytaty, please.
Pozdrawiam Vicky S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |