| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-24 18:33:50
Temat: Pryskajacy tluszczJakis czas temu byla dyskusja na temat pryskajacego z patelni tluszczu w
czasie smazenia. Mam sprawdzony sposob, jak tego uniknac:
na rozgrzana juz patelnie z tluszczem ( np. olejem ) posypac nieco soli, a
potem dopiero klasc mieso. Naprawde dziala - przynajmniej na grill-pan.
Pozdr.,
Danka
P.S. Nie bylo mnie tydzien i teraz dopiero widze, ze mi Was brakowalo!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-24 21:00:56
Temat: Re: Pryskajacy tluszczUżytkownik Danka <j...@z...nl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3a1eb4b3$0$2...@n...zeelandnet.nl...
> Jakis czas temu byla dyskusja na temat pryskajacego z patelni tluszczu w
> czasie smazenia. Mam sprawdzony sposob, jak tego uniknac:
> na rozgrzana juz patelnie z tluszczem ( np. olejem ) posypac nieco soli, a
> potem dopiero klasc mieso. Naprawde dziala - przynajmniej na grill-pan.
Robię dokładnie odwrotnie, sól, tłuszcz. I tez nie pryska.
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-27 07:54:16
Temat: Re: Pryskajacy tluszczOn Fri, 24 Nov 2000 22:00:56 +0100, "Jerzy" <j...@m...pl>
wrote:
>> na rozgrzana juz patelnie z tluszczem ( np. olejem ) posypac nieco soli, a
>> potem dopiero klasc mieso. Naprawde dziala - przynajmniej na grill-pan.
>Robię dokładnie odwrotnie, sól, tłuszcz. I tez nie pryska.
w sumie niewazne kiedy...
sol absorbuje wode i tak i tak :)
Rysiek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |