Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przechowywanie wędzonej szynki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przechowywanie wędzonej szynki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-14 08:29:23

Temat: Przechowywanie wędzonej szynki
Od: "Gocha" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie,
Właśnie zostałam obdarowana dwiema pięknym wędzonymi szynkami oraz wielkim
kawałem wędzonego boczku. Jak to przechować do Świąt? Papier, worek.
lodówka?
Pozdrawiam
Gocha M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-14 12:32:42

Temat: Re: Przechowywanie wędzonej szynki
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fjtent$rqb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie,
> Właśnie zostałam obdarowana dwiema pięknym wędzonymi szynkami oraz wielkim
> kawałem wędzonego boczku. Jak to przechować do Świąt? Papier, worek.
> lodówka?
> Pozdrawiam
> Gocha M.
>
>

Można poprostu powiesić w kuchni w jakim suchym miejscu...

Pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-12-14 16:17:16

Temat: Re: Przechowywanie wędzonej szynki
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <fjtent$rqb$1@nemesis.news.tpi.pl>, "Gocha" <g...@w...pl>
wrote:

> Witam serdecznie,
> Właśnie zostałam obdarowana dwiema pięknym wędzonymi szynkami oraz wielkim
> kawałem wędzonego boczku. Jak to przechować do Świąt? Papier, worek.
> lodówka?
> Pozdrawiam
> Gocha M.

Powiesić na przewiewnym strychu.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-12-16 22:27:40

Temat: Re: Przechowywanie wędzonej szynki
Od: Tomasz Kałużny <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fjtent$rqb$1@nemesis.news.tpi.pl...

> kawałem wędzonego boczku. Jak to przechować do Świąt? Papier, worek.
> lodówka?

Na pewno z dala ode mnie :)

U mnie w domu, gdy jeszcze mieszkalismy w kamienicy, takie specjaly
wlasnej produkcji chowalo sie w spizarce gdzie temperatura zawsze
oscylowala w okolicach 15 st., bylo sucho i ciemno. Natomiast kielbasy
zawsze wieszalo sie za piecem kaflowym :)

O zesz... ale sie rozmarzylem...

Pozdrawiam. Tomek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KOBIETO...
Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?
Jak odroznic alkochol
3 pytania dot. kuchni orientalnej
SYLA!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »