Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-13 17:19:07

Temat: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?
Od: cherokee <c...@n...uk> szukaj wiadomości tego autora

Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?

pozdr

cherokee
ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-13 18:50:49

Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

cherokee pisze:
> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>
> pozdr
>
> cherokee
> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(

Spoko, tylko lepiej mokre trociny (liściaste) i w zimnym dymie przez
pare dni.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-12-13 20:24:59

Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

cherokee wrote:

> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>
> pozdr
>
> cherokee
> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(


A jeszcze prosciej to uzyj te kalifornijskie i dodaj 2 krople plynnego
dymu na kazda szklanke sliwek.

http://www.barbecue-online.co.uk/acatalog/Figaro.htm
l

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-12-13 21:14:13

Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett pisze:
> cherokee wrote:
>
>> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
>> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
>> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
>> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>>
>> pozdr
>>
>> cherokee
>> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(
>
>
> A jeszcze prosciej to uzyj te kalifornijskie i dodaj 2 krople plynnego
> dymu na kazda szklanke sliwek.
>
> http://www.barbecue-online.co.uk/acatalog/Figaro.htm
l
>
> MB

Hola! Jeśli to jest to, co dodają nasi "mistrzowie wędliniarscy" do
"wędzonych" szynek z komina, z babci, z teściowej, z dziadunia, z beczki
( a nie łudzę się, że to co innego), to daj se siana i zjedz te śliwki
normalne, zdrowe i nie dymione na chama.


--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak odroznic alkochol
3 pytania dot. kuchni orientalnej
SYLA!
ciasta na zamówienie i dobra kiełbasa w stolicy ;)
Zakwas chlebowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »