| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-13 10:45:25
Temat: PrzepisCzesc.
Mam problem. Wspolnie z moimi przyjaciolmi chcemy zrobic sobie pizze. Czy
ktos z Was moglby przeslac mi przepis na ciasto?
Pozdrawiam
Sebastian
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-13 20:45:05
Temat: Re: Przepis330g mąki, 20g świeżych drożdży, 220 ml wody, szczypta soli, 2 łyżki oleju
(dla aromatu proponyję oliwę z oliwek)
Drożdże roapuścić w letniej wodzie. Do miseczki wsypać mąkę, sól, olej,
rozpuszczone drożdże, resztę wody i zagnieść na jednolitą, gładką masę.
Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć na blaszkę lub tortownicę,
lekko podwijając brzegi. Powieszchnię ciasta posmarować ketchupem, wyłożyć
wcześniej usmażone pieczarki z cebulą, posypać przyprawą do pizzy i tartym
żółtym serem. Piec około 30 minut w gorącym piekarniku.
Jeśli nie masz przyprawy do pizzy to użyj: sól, oregano, ostrą
paprykę,pieprz, czosnek, bazylię..., ale najlepiej kupić gotową przyprawę.
Życzę smacznego.
Pestka
Użytkownik Wawrzyniak, Sebastian POLAND
<S...@d...depfa-it.com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
napisał:7...@f...d
omdata.depfa-it.com...
> Czesc.
> Mam problem. Wspolnie z moimi przyjaciolmi chcemy zrobic sobie pizze. Czy
> ktos z Was moglby przeslac mi przepis na ciasto?
> Pozdrawiam
> Sebastian
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-14 01:29:07
Temat: Re: Przepis
Pestka wrote:
> 330g mąki, 20g świeżych drożdży, 220 ml wody, szczypta soli, 2 łyżki oleju
> (dla aromatu proponyję oliwę z oliwek)
> Drożdże roapuścić w letniej wodzie. Do miseczki wsypać mąkę, sól, olej,
> rozpuszczone drożdże, resztę wody i zagnieść na jednolitą, gładką masę.
> Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć na blaszkę lub tortownicę,
> lekko podwijając brzegi. Powieszchnię ciasta posmarować ketchupem
Ja wolę przecierem pomidorowym.
Pzdr
Przemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |