Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przepis

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przepis

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-13 10:45:25

Temat: Przepis
Od: S...@d...depfa-it.com (Wawrzyniak, Sebastian POLAND) szukaj wiadomości tego autora

Czesc.
Mam problem. Wspolnie z moimi przyjaciolmi chcemy zrobic sobie pizze. Czy
ktos z Was moglby przeslac mi przepis na ciasto?
Pozdrawiam
Sebastian
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-12-13 20:45:05

Temat: Re: Przepis
Od: "Pestka" <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

330g mąki, 20g świeżych drożdży, 220 ml wody, szczypta soli, 2 łyżki oleju
(dla aromatu proponyję oliwę z oliwek)
Drożdże roapuścić w letniej wodzie. Do miseczki wsypać mąkę, sól, olej,
rozpuszczone drożdże, resztę wody i zagnieść na jednolitą, gładką masę.
Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć na blaszkę lub tortownicę,
lekko podwijając brzegi. Powieszchnię ciasta posmarować ketchupem, wyłożyć
wcześniej usmażone pieczarki z cebulą, posypać przyprawą do pizzy i tartym
żółtym serem. Piec około 30 minut w gorącym piekarniku.
Jeśli nie masz przyprawy do pizzy to użyj: sól, oregano, ostrą
paprykę,pieprz, czosnek, bazylię..., ale najlepiej kupić gotową przyprawę.
Życzę smacznego.
Pestka

Użytkownik Wawrzyniak, Sebastian POLAND
<S...@d...depfa-it.com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
napisał:7...@f...d
omdata.depfa-it.com...
> Czesc.
> Mam problem. Wspolnie z moimi przyjaciolmi chcemy zrobic sobie pizze. Czy
> ktos z Was moglby przeslac mi przepis na ciasto?
> Pozdrawiam
> Sebastian
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-14 01:29:07

Temat: Re: Przepis
Od: Przemo P <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



Pestka wrote:

> 330g mąki, 20g świeżych drożdży, 220 ml wody, szczypta soli, 2 łyżki oleju
> (dla aromatu proponyję oliwę z oliwek)
> Drożdże roapuścić w letniej wodzie. Do miseczki wsypać mąkę, sól, olej,
> rozpuszczone drożdże, resztę wody i zagnieść na jednolitą, gładką masę.
> Odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć na blaszkę lub tortownicę,
> lekko podwijając brzegi. Powieszchnię ciasta posmarować ketchupem

Ja wolę przecierem pomidorowym.

Pzdr

Przemo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Barszcz wigilijny postny
Tort makowy
Suflet po szwajcarsku
tomato
ciastka bez jajek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »