| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-19 22:17:45
Temat: Przepis na gofryPotrzebuje przepis (sprawdzony) na gofry. Ja mam, ale ciasto przykleja mi
sie do gofrownicy (z obu stron), a przy otwieraniu sie rozrywa. Nie wiem,
czy jest moze za rzadkie? Moze ktos sie zna?
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-19 22:32:41
Temat: Re: Przepis na gofryUżytkownik Asia napisał:
> Potrzebuje przepis (sprawdzony) na gofry. Ja mam, ale ciasto przykleja mi
> sie do gofrownicy (z obu stron), a przy otwieraniu sie rozrywa. Nie wiem,
> czy jest moze za rzadkie? Moze ktos sie zna?
>
> Asia
>
>
Litosci!!! Sa juz Swieta!!!!
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-19 22:49:06
Temat: Re: Przepis na gofryDans la news:b7shnq$icg$1@nemesis.news.tpi.pl,
Asia <a...@i...pl> a écrit:
> Potrzebuje przepis (sprawdzony) na gofry. Ja mam, ale ciasto
> przykleja mi sie do gofrownicy (z obu stron), a przy otwieraniu sie
> rozrywa. Nie wiem, czy jest moze za rzadkie? Moze ktos sie zna?
>
> Asia
Albo zrob gofry po Swietach, albo wysmaruj gofrownice olejem.
Przyjemnej Szynki !!!
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-20 23:21:12
Temat: Re: Przepis na gofry> Potrzebuje przepis (sprawdzony) na gofry.
Spójrz proszę do FAQ grupy pl.rec.kuchnia (przy okazji pozdrawiam
wszystkich stałych dyskutantów - sam czytam Was od jakiegoś czasu :-)
Wspomniany FAQ znajdziesz pod adresem http://www.kuchenna.host.sk/
Znajdziesz tam przepisy na gofry (jeśli się mylę to niech mnie ktoś
łaskawie zastrzeli ;-) i "Za co linczujemy" - przepis na gofry jest
wśród tych rzeczy "niedopuszczalnych".
Pozdrawiam :-)
--
Wojciech Ściesiński
w...@N...prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 11:02:01
Temat: Re: Przepis na gofryCzytając pytania o gofry i zdenerwowanych odpowiadających po pewnym czasie
zrozumiałam tych Drugich, że czasami ma się dosyć po raz kolejny pokazywać
palcem gdzie jest przepis.
Teraz niestety (?) stałam się posiadaczką gofrownicy i zrozumiałam tych
Pierwszych. Wcale nie dziwię się, że pytają pomimo ilości rozmów na grupie.
Ja nie chciałam być skrytykowana, weszłam w google (tak jak to radzą) i
znalazłam przepisy. Pomyślałam "dobrze jest!". I zrobiłam już do tej pory z
trzech przepisów. No i co? I to, że albo
- jestem kucharką do niczego
- gofrownica jest do niczego
- przepisy są do niczego
Za każdym razem wychodziły mi gofry flakowate jak naleśniki. Tylko raz mniej
a raz więcej no i były bardziej słodkie od placków naleśnikowych. Dlatego
myślę, że ludzie pytając o przepis chcą naprawdę sprawdzony.
Pozdr. - Gośka (Lublin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 12:35:19
Temat: Re: Przepis na gofry> Za każdym razem wychodziły mi gofry flakowate jak naleśniki. Tylko raz mniej
> a raz więcej no i były bardziej słodkie od placków naleśnikowych. Dlatego
> myślę, że ludzie pytając o przepis chcą naprawdę sprawdzony.
> Pozdr. - Gośka (Lublin)
>
>
A ja zastanawiam sie, co jest takiego skomplikowanego w przepisie na gofry.
Robiac gofry nigdy nie korzystalam z zadnego przepisu, poprostu mieszalam
skladniki ciasta nalesnikowego + cukier i proszek do uzyskania odpowiedniej
konsystencji i pieklam je w gofrownicy. W razie potrzeby modyfikowalam gestosc
w trakcie pieczenia, podobnie jak z nalesnikami - pierwszy gofer sluzy mi do
okreslenia, czy ciasto jest odpowiedniej gestosci. I to tyle. Oczywiscie mozna
sprawe skomplikowac, dodac np. serkow homogenizowanych do ciasta itp. Ale poza
tym to zadna filozofia, przynajmniej według mnie.
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 17:54:03
Temat: Re: Przepis na gofry
"Gośka z Lublina" wrote:
> Teraz niestety (?) stałam się posiadaczką gofrownicy i zrozumiałam tych
>I zrobiłam już do tej pory z
> trzech przepisów. No i co? I to, że albo
> - jestem kucharką do niczego
> - gofrownica jest do niczego
> - przepisy są do niczego
> Za każdym razem wychodziły mi gofry flakowate jak naleśniki.
Sprobuj moze wedle mojego przepisu i zwroc uwage na chrupiaca opcje.
Gofry
100 gr masla
1 szklanka mleka
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1+1/2 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
Rozpuscic maslo, dodac mleko i jajka, roztrzepac widelcem, tylko zeby
nie bylo widac bialka, dodac cukier, make i proszek, wymieszac, nie
ubijac, byle maka nie byla sucha, piec az zlote, jak kto lubi chrupiace
suszyc w cieplym piecu 2-3 minuty, podawac na cieplym talerzu z
cieplym syropem, dzemem, lub owocami, czy sosem z mrozonych owocow.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 21:21:54
Temat: Re: Przepis na gofryJa uzywam do tego gotowej mieszanki (taki proszek, dodaj tylko wode)
kupowanej w sklepie i nigdy mnie jeszcze nie zawiodla :)
Pozdrowienia Wacek
> Za każdym razem wychodziły mi gofry flakowate jak naleśniki. Tylko raz
mniej
> a raz więcej no i były bardziej słodkie od placków naleśnikowych. Dlatego
> myślę, że ludzie pytając o przepis chcą naprawdę sprawdzony.
> Pozdr. - Gośka (Lublin)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-23 05:43:17
Temat: Re: Przepis na gofryDzięki za przepis. Wypróbuję go pod koniec tygodnia, bo na razie wyjadamy
resztki "poświąteczne".
Pozdr. - Gośka (Lublin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |