« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-11 10:53:42
Temat: Przesoliłam mielone ://Jak w temacie. Tragedia, bo goście lada chwila.... pomocy, dla się coś
zrobić?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-11 11:09:50
Temat: Re: Przesoliłam mielone ://
Użytkownik "Taarna" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dnh0fk$8ri$1@achot.icm.edu.pl...
> Jak w temacie. Tragedia, bo goście lada chwila.... pomocy, dla się coś
> zrobić?
Jeśli już są usmażone - zrób do nich jakiś niesłony sos, a jeśli surowe -
dodaj mięsa, albo bułki, albo ugotowanego kartofla (oczywiście gotowany bez
soli), wyrób to wszystko razem i formuj kotlety
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-11 11:12:54
Temat: Re: Przesoliłam mielone ://Użytkownik batory napisał:
> Jeśli już są usmażone - zrób do nich jakiś niesłony sos, a jeśli surowe -
> dodaj mięsa, albo bułki, albo ugotowanego kartofla (oczywiście gotowany bez
> soli), wyrób to wszystko razem i formuj kotlety
Przerabiam je na pulpety=) Może teraz będzie można wykorzystać ziemniaka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-11 11:24:52
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://On Sun, 11 Dec 2005 11:53:42 +0100, Taarna <t...@w...pl>
wrote:
>Jak w temacie. Tragedia, bo go?cie lada chwila.... pomocy, dla si? co?
>zrobi??
Podziabac na male kawali, i zapiec/udusic z jarzynami/ziemniakami
(ziemniak tez jarzyna, ale w tym wypadku albo to albo to, i nie
solic ;)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-11 11:41:57
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://Użytkownik Krysia Thompson napisał:
> Podziabac na male kawali, i zapiec/udusic z jarzynami/ziemniakami
> (ziemniak tez jarzyna, ale w tym wypadku albo to albo to, i nie
> solic ;)
Nio, ale ja ich jeszcze nie smażyłam. Chyba zamówię chińszczyznę:/
Wsadziłam do mięsa ugotowane ziemniaki, nie wiem, czy to coś da.
Czekam:) Bożesztymój, ale ja jestem zdolna!!!
Dzięki za odzew, pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-11 12:22:48
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://On Sun, 11 Dec 2005 12:41:57 +0100, Taarna <t...@w...pl>
wrote:
>U?ytkownik Krysia Thompson napisa?:
>
>
>> Podziabac na male kawali, i zapiec/udusic z jarzynami/ziemniakami
>> (ziemniak tez jarzyna, ale w tym wypadku albo to albo to, i nie
>> solic ;)
>
>Nio, ale ja ich jeszcze nie sma?y?am. Chyba zamówi? chi?szczyzn?:/
>Wsadzi?am do mi?sa ugotowane ziemniaki, nie wiem, czy to co? da.
>Czekam:) Bo?esztymój, ale ja jestem zdolna!!!
>Dzi?ki za odzew, pozdrawiam
Ooo, a nie masz pod reka sklepu z mielonym? albo wterzyj jarzyn
do tego i takie wielkie klopsy w sosie smietanowym wymodz...az
czuje chetke na takie, ale u mnie mielone juz obrobione an
bolonski sos :/...no i wsciekly katar nie sprzyja tworczosci
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-11 12:34:05
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://Użytkownik Krysia Thompson napisał:
> Ooo, a nie masz pod reka sklepu z mielonym?
Zamknięty dziś:/ A nie będę ryzykować w hipermarkecie, hehe
> albo wterzyj jarzyn
> do tego i takie wielkie klopsy w sosie smietanowym wymodz...
Wydaje mi się, że te ziemniaki wyciągnęły nadmiar soli. A może po prostu
tak bardzo mi się to marzy, że aż się wydaje:)
>az
> czuje chetke na takie, ale u mnie mielone juz obrobione an
> bolonski sos :/...no i wsciekly katar nie sprzyja tworczosci
Ha, a zatem katar panuje powszechnie:) Pozostaje mi zatem nadzieja, że
goście również zakatarzeni będą :D i nic nie wyczują, hehe
A tak poważnie to zrobiłam taki śmietanowo pieczareczkowy sosik na ostro
ale zupełnie bez soli i smakuje nieźle.
Aha, nie wiem z czyim kodowaniem jest coś nie tak, ale krzaczą mi się
Twoje posty:)
Pozdrawiam i dzięki
T
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-12-11 15:16:31
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://
Użytkownik "Taarna" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dnh6bs$j6q$1@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik Krysia Thompson napisał:
>
> > Ooo, a nie masz pod reka sklepu z mielonym?
>
> Zamknięty dziś:/ A nie będę ryzykować w hipermarkecie, hehe
>
> > albo wterzyj jarzyn
> > do tego i takie wielkie klopsy w sosie smietanowym wymodz...
>
> Wydaje mi się, że te ziemniaki wyciągnęły nadmiar soli. A może po prostu
> tak bardzo mi się to marzy, że aż się wydaje:)
>
> >az
> > czuje chetke na takie, ale u mnie mielone juz obrobione an
> > bolonski sos :/...no i wsciekly katar nie sprzyja tworczosci
>
> Ha, a zatem katar panuje powszechnie:) Pozostaje mi zatem nadzieja, że
> goście również zakatarzeni będą :D i nic nie wyczują, hehe
> A tak poważnie to zrobiłam taki śmietanowo pieczareczkowy sosik na ostro
> ale zupełnie bez soli i smakuje nieźle.
>
> Aha, nie wiem z czyim kodowaniem jest coś nie tak, ale krzaczą mi się
> Twoje posty:)
> Pozdrawiam i dzięki
> T
Przeczytaj FAQ grupy, podobno tam gdzieś stoi, że Krysia Opakowana
(Starannie) tak ma. I już
Pozdr. - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-12-11 15:59:57
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://
>> Aha, nie wiem z czyim kodowaniem jest coś nie tak, ale krzaczą mi się
>> Twoje posty:)
>> Pozdrawiam i dzięki
>> T
>Przeczytaj FAQ grupy, podobno tam gdzieś stoi, że Krysia Opakowana
>(Starannie) tak ma. I już
>Pozdr. - Agnieszka
>
Cos takiego! Wiem, ze jestem zly, raczej niereformowalnym
przykladem tu...ludzie mi tlumaczyli, nawet kilka razy, nawet
dosc rozsadnie, a ja potem zapominalam cos tam zmieniac, poza tym
w ogole nie wiem, czy bedzie to miaalo wplyw na wszystko inne ,
ktore pisze, potem gubilam instrukcje, a potem siedzialam
cichutko....jest tu gdzie jeden, co sie mnie ciagle o to
czepia...moze mi zrobis przyjemnosc i pisac NIEpolskimi znakami
:P
zaraz lece popatrzec w FAQa, zobaczyc kto mnie obsmarowal
:))))))))
Pierz, wlasnie dosc rozpakowany, bo centralne ogrzewanie sobie a
temperatura za oknem oszalala - od jakichs 4 dni mam miedzy 9 a
12 stopni plus. W nocy bylo 9. Jak bedzie taka zima, to bede
musiala do mszyc strzelac, bo moje pajaki nie wyrabiaja takiej
bogatej diety :PPPP a tylko mroz, nawet niewielki ale tak przez
dwie doby wezmie wytruje to swinstwo
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-12-11 16:07:47
Temat: Re: Przesoli?am mielone ://
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:40jop1lr1cf5up0cfsqp0qq2o7r277rsuk@4ax.com...
>
>>> Aha, nie wiem z czyim kodowaniem jest coś nie tak, ale krzaczą mi się
>>> Twoje posty:)
>>> Pozdrawiam i dzięki
>>> T
>>Przeczytaj FAQ grupy, podobno tam gdzieś stoi, że Krysia Opakowana
>>(Starannie) tak ma. I już
>>Pozdr. - Agnieszka
>>
>
>
> Cos takiego! Wiem, ze jestem zly, raczej niereformowalnym
> przykladem tu...ludzie mi tlumaczyli, nawet kilka razy, nawet
> dosc rozsadnie, a ja potem zapominalam cos tam zmieniac, poza tym
> w ogole nie wiem, czy bedzie to miaalo wplyw na wszystko inne ,
> ktore pisze, potem gubilam instrukcje, a potem siedzialam
> cichutko....jest tu gdzie jeden, co sie mnie ciagle o to
> czepia...moze mi zrobis przyjemnosc i pisac NIEpolskimi znakami
> :P
> zaraz lece popatrzec w FAQa, zobaczyc kto mnie obsmarowal
> :))))))))
>
> Pierz, wlasnie dosc rozpakowany, bo centralne ogrzewanie sobie a
> temperatura za oknem oszalala - od jakichs 4 dni mam miedzy 9 a
> 12 stopni plus. W nocy bylo 9. Jak bedzie taka zima, to bede
> musiala do mszyc strzelac, bo moje pajaki nie wyrabiaja takiej
> bogatej diety :PPPP a tylko mroz, nawet niewielki ale tak przez
> dwie doby wezmie wytruje to swinstwo
> K.T. - starannie opakowana
ZMIEN SOBIE KODOWANIE
AZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |