| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-04 10:21:12
Temat: PstrągWitam Wszystkich
Potrzebuje przepisów na pstrąga smażonego lub gotowanego.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-04 12:44:36
Temat: Odp: Pstrąg1. smażony z pomidorami, oliwkami, winem
2. z kukurydzą
3. w sosie majonezowym
4. w cieście
5. roladki ze szpinakiem z filetów pstrąga
6.marynowany
7. z jajkiem
8. w marchewce
9. w potrawce
który?
asias
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 06:58:18
Temat: Re: Pstrąg
hmm...
wszystkie? :-)
Użytkownik "Asias" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:95jivv$12j$1@news.onet.pl...
> 1. smażony z pomidorami, oliwkami, winem
> 2. z kukurydzą
> 3. w sosie majonezowym
> 4. w cieście
> 5. roladki ze szpinakiem z filetów pstrąga
> 6.marynowany
> 7. z jajkiem
> 8. w marchewce
> 9. w potrawce
> który?
> asias
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 13:39:30
Temat: Re: Pstrąg
Użytkownik Asias <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:95jivv$12j$...@n...onet.pl...
> 1. smażony z pomidorami, oliwkami, winem
> 2. z kukurydzą
> 3. w sosie majonezowym
> 4. w cieście
> 5. roladki ze szpinakiem z filetów pstrąga
> 6.marynowany
> 7. z jajkiem
> 8. w marchewce
> 9. w potrawce
> który?
> asias
>
ojej???
1, 2, 3, 7,9 jesli mozna prosic.
G.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 21:38:42
Temat: Re: Pstrąg
Asias napisał(a) w wiadomości: <95jivv$12j$1@news.onet.pl>...
>1. smażony z pomidorami, oliwkami, winem
>2. z kukurydz?
>3. w sosie majonezowym
>4. w cie?cie
>5. roladki ze szpinakiem z filetów pstr?ga
>6.marynowany
>7. z jajkiem
>8. w marchewce
>9. w potrawce
>który?
>asias
>
>
To ja poprosze: 1 i 4
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 10:00:22
Temat: Odp: Pstrąg
> To ja poprosze: 1 i 4
> Pzdr.
> Struś
1.
1-2 pstragi(80 dag)
3 pomidory(35 dag)
2-3 lyzki zielonych oliwek
sok z 1/2 cytryny
2 lyzki maki pszennej
1/2 szklanki bialego wytrawnego wina
sol
do smazenia 4 lyzki oleju
pomidory sparzyc, obrac, pokroic w kostke.rybe oczyscic, umyc, osaczyci
pokroic na porcje. nastepnie skropic cytryna, posolic, obtoczyc w mace i
smazyc na zloty kolor ok,5 minut. pod koniec smazenia dodac pomidory orza
oliwki, podlac winem i dusic jeszcze chwile
2.
1kg. pstragow
40 dag mrozonego ciasta francuskiego
1 zoltko
FARSZ 15 dag bulki tartej
3 posiekane zabki czosnku
2 lyzki oliwy
2 lyzki natki pietruszki
sol, pieprz
SOS 2 lyzki masla
2 lyzki maki pszennej
1 1/2 szklanki bulionu
1 lyzka brandy
4 lyzki smietany 22%
sol, pieprz
PRZYGOTOWAC FARSZ: wszystkie skladnieki wymieszac w jednolita mase
Ryby osuszyc, napelnic farszem, ciasto francuskie rozmrozic, rozwalkowac,
podzielic na tyle czesci ile jest ryb i zawinac w nie ryby. Ciasto lekko
ponacinac w poprzek ryby i posmarowac zoltkiem roztrzepanym z 1 lyzka wody.
ryby w ciescie wstawic do piekarnika nagrzanego do temp.200 st.C
i piec 30 min,
PRZYGOTOWAC SOS: z masla i maki sporzadzic jasna zasmazke, wlac zimny
bulion, mieszajac zagotowac. sos zdjac z ogniai mieszajac wlac brandy oraz
smietane. dodac soli oraz pieprzu i delikatnie zamieszac.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 10:25:18
Temat: Re: Pstrąg
Asias wrote in message <95oil6$i88$1@news.onet.pl>...
>
>> To ja poprosze: 1 i 4
(ciach)
Asiu,
ja co prawda nie Strus, ale przeczytalam. Mniam! Wyprobuje w
weekend!
Ten w ciescie mnie zafascynowal ;-)
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 23:35:36
Temat: Re: Pstrąg
Magdalena W. napisał(a) w wiadomości: <3a7fd105$1@news.astercity.net>...
>
>Asiu,
>ja co prawda nie Strus, ale przeczytalam. Mniam! Wyprobuje w
>weekend!
>Ten w ciescie mnie zafascynowal ;-)
>Pozdrawiam
>Magda
>
A ja Struś tez przeczytalem i dziekuje i wyprubuje.
Pzdr.
Struś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |