Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pyszna pizza?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pyszna pizza?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-02 21:15:33

Temat: Pyszna pizza?
Od: "AJ" <k...@y...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam wielka ochote na pizze i wszystkie potrzebne skladniki.
Jednak jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic dobrego ciasta,
innymi slowy jest twarde i ledwo wyrosniete,
nie ma nic wspolnego z tym ,
ktore mozna zjesc na miescie w dobrej pizzeri.
Wierze,ze Wy znacie jakis przepis ,ktory gwarantuje 100% powodzenie i co
wazniejsze,ze sie ta wiedza podzielicie.
Moze wtedy sprobuje jeszcze raz...
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
AJ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-02 21:34:45

Temat: Re: Pyszna pizza?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

AJ <k...@y...pl> wrote:

> Witam
> Mam wielka ochote na pizze i wszystkie potrzebne skladniki.
> Jednak jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic dobrego ciasta,
> innymi slowy jest twarde i ledwo wyrosniete,

Rzecz w tym, ze ciasto do pizzy winno byc "niewyrosniete i twarde".

Dzieki twojemu listowi w koncu zrozumialem (chyba), skad sie tu biora
ciagle pytania o przepis na ciasto do pizzy. Sadze, ze pytajacy
przywykli do "picca alla poloniese", czylui grubego, miekkiego placka z
pseudo-wloskim farszem. Kiedy natomiast biora autentyczny wloski
przepis na pizze, to wychodzi im cienki twardy placuszek. Mysla wiec, ze
popelniaja jakis blad, ze we wloskiej pizzy tkwi jakas tajemnica.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-07 19:10:01

Temat: Re: Pyszna pizza?
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1epny8c.12wkbn0scadv1N%w...@t...com.pl...
> AJ <k...@y...pl> wrote:
> Rzecz w tym, ze ciasto do pizzy winno byc "niewyrosniete i twarde".
>
> Dzieki twojemu listowi w koncu zrozumialem (chyba), skad sie tu biora
> ciagle pytania o przepis na ciasto do pizzy. Sadze, ze pytajacy
> przywykli do "picca alla poloniese", czylui grubego, miekkiego placka z
> pseudo-wloskim farszem. Kiedy natomiast biora autentyczny wloski
> przepis na pizze, to wychodzi im cienki twardy placuszek. Mysla wiec, ze
> popelniaja jakis blad, ze we wloskiej pizzy tkwi jakas tajemnica.
>
> Wladyslaw
>

:)) mehehe pewnie nie dodajom drozdzy:)
ciacho na pizze ma byc cienkie:) i trochu chrupionce
a na wierzchu jest mietknie od nadzienia, jak np. papryka pusci soczek, albo
pieczarki [ja daje surowe, bardziej mi smakuje]
no i seeeeeeeerrrrrrrrr duuuuuuuuuuuzo sera:)
a ciacho? poczytaj w archiwum byuo tam pare razy poruszane:)

[poruszane ciacho na pizze... hmmmmmmmmm, ale ja bredze juz:) to chyba przez
te goronczke:)]
Pozdry Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ser żółty
tort ananasowy- bez pieczenia
ser żółty
tiramisu
rybki a zwłaszcza dorsze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »