| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-02 21:15:33
Temat: Pyszna pizza?Witam
Mam wielka ochote na pizze i wszystkie potrzebne skladniki.
Jednak jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic dobrego ciasta,
innymi slowy jest twarde i ledwo wyrosniete,
nie ma nic wspolnego z tym ,
ktore mozna zjesc na miescie w dobrej pizzeri.
Wierze,ze Wy znacie jakis przepis ,ktory gwarantuje 100% powodzenie i co
wazniejsze,ze sie ta wiedza podzielicie.
Moze wtedy sprobuje jeszcze raz...
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
AJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-02 21:34:45
Temat: Re: Pyszna pizza?AJ <k...@y...pl> wrote:
> Witam
> Mam wielka ochote na pizze i wszystkie potrzebne skladniki.
> Jednak jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic dobrego ciasta,
> innymi slowy jest twarde i ledwo wyrosniete,
Rzecz w tym, ze ciasto do pizzy winno byc "niewyrosniete i twarde".
Dzieki twojemu listowi w koncu zrozumialem (chyba), skad sie tu biora
ciagle pytania o przepis na ciasto do pizzy. Sadze, ze pytajacy
przywykli do "picca alla poloniese", czylui grubego, miekkiego placka z
pseudo-wloskim farszem. Kiedy natomiast biora autentyczny wloski
przepis na pizze, to wychodzi im cienki twardy placuszek. Mysla wiec, ze
popelniaja jakis blad, ze we wloskiej pizzy tkwi jakas tajemnica.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-07 19:10:01
Temat: Re: Pyszna pizza?Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1epny8c.12wkbn0scadv1N%w...@t...com.pl...
> AJ <k...@y...pl> wrote:
> Rzecz w tym, ze ciasto do pizzy winno byc "niewyrosniete i twarde".
>
> Dzieki twojemu listowi w koncu zrozumialem (chyba), skad sie tu biora
> ciagle pytania o przepis na ciasto do pizzy. Sadze, ze pytajacy
> przywykli do "picca alla poloniese", czylui grubego, miekkiego placka z
> pseudo-wloskim farszem. Kiedy natomiast biora autentyczny wloski
> przepis na pizze, to wychodzi im cienki twardy placuszek. Mysla wiec, ze
> popelniaja jakis blad, ze we wloskiej pizzy tkwi jakas tajemnica.
>
> Wladyslaw
>
:)) mehehe pewnie nie dodajom drozdzy:)
ciacho na pizze ma byc cienkie:) i trochu chrupionce
a na wierzchu jest mietknie od nadzienia, jak np. papryka pusci soczek, albo
pieczarki [ja daje surowe, bardziej mi smakuje]
no i seeeeeeeerrrrrrrrr duuuuuuuuuuuzo sera:)
a ciacho? poczytaj w archiwum byuo tam pare razy poruszane:)
[poruszane ciacho na pizze... hmmmmmmmmm, ale ja bredze juz:) to chyba przez
te goronczke:)]
Pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |