Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Magyar

Grupy

Szukaj w grupach

 

Magyar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-02 21:39:15

Temat: Magyar
Od: "Tadeusz" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam (:-)))
Nadziewane cebule po magyarsku.
10 cebul - dużych, 0,5kg mielonego mięsa, półtorej bułki, 100g mleka, 200g
boczku, 400g śmietany, jajko, ząbek czosnku, papryka w proszku, mąka.
Obciąć górę i dół cebul. Podgotować je w osolonej wodzie. Przygotować farsz:
z mielonego mięsa, namoczonej w mleku bułki, jajka, pieprzu, soli i czosnku.
Wyjąć cebule i wypchnąć środkowe pierścienie. Napełnić cebule nadzieniem.
Żaroodporne naczynie obłożyć plastrami boczku, ułożyć na nich cebule,
przykryć boczkiem, posypać papryką. Rozrobić śmietanę z mąką i zalać cebule.
Zapiec 20 minut i już można zajadać. Mnie smakuje ogromnie.
Nazwa węgierska chyba Toltot hagyma. Tylko w oryginale są jakieś kropeczki
nad o.

Uszanowanie Tadeusz
t...@w...pl
----------------------------------
\ / "Podstawowym warunkiem poznania znajomego,
(';') jest zawarcie znajomości z osobnikiem nieznanym."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pyszna pizza?
ser żółty
tort ananasowy- bez pieczenia
ser żółty
tiramisu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »