| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-02 21:39:15
Temat: MagyarWitam (:-)))
Nadziewane cebule po magyarsku.
10 cebul - dużych, 0,5kg mielonego mięsa, półtorej bułki, 100g mleka, 200g
boczku, 400g śmietany, jajko, ząbek czosnku, papryka w proszku, mąka.
Obciąć górę i dół cebul. Podgotować je w osolonej wodzie. Przygotować farsz:
z mielonego mięsa, namoczonej w mleku bułki, jajka, pieprzu, soli i czosnku.
Wyjąć cebule i wypchnąć środkowe pierścienie. Napełnić cebule nadzieniem.
Żaroodporne naczynie obłożyć plastrami boczku, ułożyć na nich cebule,
przykryć boczkiem, posypać papryką. Rozrobić śmietanę z mąką i zalać cebule.
Zapiec 20 minut i już można zajadać. Mnie smakuje ogromnie.
Nazwa węgierska chyba Toltot hagyma. Tylko w oryginale są jakieś kropeczki
nad o.
Uszanowanie Tadeusz
t...@w...pl
----------------------------------
\ / "Podstawowym warunkiem poznania znajomego,
(';') jest zawarcie znajomości z osobnikiem nieznanym."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |