Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie o lukier

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie o lukier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-18 11:48:55

Temat: Pytanie o lukier
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przy okazji pieczenia babki majonezowej przewertowalam archiwum w
poszukiwaniu przepisu na lukier. Jest tego cale mnostwo. Do tej pory nigdy
nie lukrowalam ciast, stosowalam polewe albo posypywalam cukrem pudrem. Ta
babka tez skonczyla "posypana", bo mialam watpliwosci co do lukru. Na
poczatek chcialam wyprobowac najprostszy przepis, tzn. cukier puder (1
szkl.) + odrobina goracej wody i soku z cytryny. Czy ilosc lukru, ktora
uzyskamy z tego przepisu, odpowiada jednemu ciastu, czy to za duzo? Poza tym
mam watpliwosci, czy polewa sie goracy wypiek, czy nie ma to znaczenia?

Dzieki za pomoc. Inne propozycje lukru rowniez mile widziane :).
Acha, kolega podpowiedzial mi, ze wode dobrze jest zastapic mocna herbatka
owocowa. Wychodzi rozowe, kwaskowate i dobre. Jadlam to na ciescie jego mamy
i fajne bylo. Chyba sprobuje przy okazji nastepnego ciasta :).
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Babka majonezowa - rezultat
Chlebek Fiony - ratunku, totalna klapa
gdzie można ONLINE zakupić woka do chińskiego ?
termometr ale do pieczeni
perelki cukrowe...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »