« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-26 15:02:01
Temat: Pytanie o śmietanęWitam wszytskich serdecznie.
Kiedyś pytałam jak z uchatego mleka zrobić twaróg. Muszę się przyznać,
że dzięki wykorzystaniu dobrych rad jakie wtedy otrzymałam zostałam
wtedy szczęśliwą posiadaczką twarogu niegorzkiego i niezbyt kwaśnego ;-)
Teraz z kolei mam problem ze śmietaną. Czy jak dodam jogurtu naturalnego
do śmietanki, to skwaśnieje porządnie? Czy dobrze kombinuję, że po
dodaniu jogurtu śmietance nie pozostanie nic innego jak przekształcić
się w kwaśną śmietanę nadającą się wyśmienicie np. do śledzi w
śmietanie? Będę wdzięczna za sugestie.
Pozdrówka
Milena
--
Powiedzieć komuś całą prawdę,
to czasami więcej niż obowiązek - to przyjemność. (Oscar Wilde)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |