| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-06-05 08:45:56
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
> Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i dlatego
mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych zywieniowo
i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
laurowego, ziela
angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku, skorki
od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co do
"mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie to
smakowalo i o dziwo przezylam.
Pozdrawiam aga.-
Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami nie
jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
Szczegolnie ta kostka bulionowa...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-06-05 09:00:03
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
>
>> Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i dlatego
> mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych
> zywieniowo
> i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
> laurowego, ziela
> angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku, skorki
> od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co do
> "mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie to
> smakowalo i o dziwo przezylam.
> Pozdrawiam aga.-
>
>
> Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami nie
> jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
> Szczegolnie ta kostka bulionowa...
Tak to jest, gdy owczym pędem kupuje się GWniane nowalijki. Kapustne podczas
gotowania nie pachną zbyt ładnie, trzeba gotowac bez pokrywy, ale nic nie
pomoże wietrzenie, gdy chabaź wyrósł na worku nawozów sztucznych, zwłaszcza
azotowych, cuchnie zupełnie niezjadliwie i wtedy takie dodatki jak w/w
ratują sytuację... Biedna ta wątroba...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-06-05 09:19:17
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e60rud$av$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
> > news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
> >
> >
> >> Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i
dlatego
> > mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych
> > zywieniowo
> > i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
> > laurowego, ziela
> > angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku,
skorki
> > od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co
do
> > "mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie
to
> > smakowalo i o dziwo przezylam.
> > Pozdrawiam aga.-
> >
> >
> > Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami
nie
> > jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
> > Szczegolnie ta kostka bulionowa...
>
> Tak to jest, gdy owczym pędem kupuje się GWniane nowalijki. Kapustne
podczas
> gotowania nie pachną zbyt ładnie, trzeba gotowac bez pokrywy, ale nic nie
> pomoże wietrzenie, gdy chabaź wyrósł na worku nawozów sztucznych,
zwłaszcza
> azotowych, cuchnie zupełnie niezjadliwie i wtedy takie dodatki jak w/w
> ratują sytuację... Biedna ta wątroba...
Mnie wystarcza dodatek mleka + soli+ cukru + ewentualnie odrobine kminku...
i zareczam ze zapach jest duuuzo mniej uciazliwy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-06-05 09:30:33
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Misiek napisał(a):
> Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
>
> > Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i dlatego
> mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych zywieniowo
> i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
> laurowego, ziela
> angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku, skorki
> od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co do
> "mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie to
> smakowalo i o dziwo przezylam.
> Pozdrawiam aga.-
>
>
> Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami nie
> jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
> Szczegolnie ta kostka bulionowa...
Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym go
nie zjadla.
Nie nalezy do moich ulubionych warzyw. Te podane dodatki jedynie
zaostrzyly jego smak.
Pzdr.aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-06-05 09:41:05
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.Użytkownik "aga" napisał:
> Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym
> go nie zjadla.
> Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
To po co się męczysz gotowaniem go?
Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy
nie powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
--
Pozdrawiam - Aicha
Dozwolone od lat 18 - na liczniku 64.000:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-06-05 09:43:51
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
"Aicha" <b...@m...pl> wrote in message
news:e60ubb$75c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "aga" napisał:
>
>> Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym go
>> nie zjadla.
>> Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
>
> To po co się męczysz gotowaniem go?
> Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy nie
> powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
> Dozwolone od lat 18 - na liczniku 64.000:
> http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Witaj!
Uwielbiam surówkę z białej kapusty:
Poszatkowaną kapustę posolić i wymieszać, gdy zmięknie, wycisnąć solankę
rękoma i w misce doprawić pieprzem i wymieszać z majonezem...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-06-05 10:09:16
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Użytkownik "Aicha" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:e60ubb$75c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "aga" napisał:
>
> > Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym
> > go nie zjadla.
> > Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
>
> To po co się męczysz gotowaniem go?
> Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy
> nie powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
>
Osobiscie jednak wole podgotowanego... Tak najmniej 5 najdluzej 15 minut (w
calosci bo jesli same rozyczki to spokojnie wystarcza 5 minut, a niektorzy
nawet tylko go parza wrzatkiem)
Tak samo zreszta jak i brokuly. Ja dodaje jeszcze groszku zielonego,
ewentualnie odrobine pomidora zeby "zlamac kolorystyke" a czasem zamiast
pomidora marchewke i kukurydze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-06-05 11:00:37
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Aicha napisał(a):
> Użytkownik "aga" napisał:
>
> > Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym
> > go nie zjadla.
> > Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
>
> To po co się męczysz gotowaniem go?
> Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy
> nie powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
> Dozwolone od lat 18 - na liczniku 64.000:
> http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Kalafir w salatce to smaczna potrawa. Jednak to mial byc kalafior na
obiad.
Twardy kalafior nie przejdzie u mojej mateczki. Opiekuje sie nia ze
wzgledu na
potezna skleroze.
Jesli tylko wyczuje, ze jest cos twardego, laduje to na mojej grzywce.
A ja lubie moja grzywke. Pozdrawiam aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-06-05 11:00:37
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
Aicha napisał(a):
> Użytkownik "aga" napisał:
>
> > Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym
> > go nie zjadla.
> > Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
>
> To po co się męczysz gotowaniem go?
> Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy
> nie powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
> Dozwolone od lat 18 - na liczniku 64.000:
> http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Kalafir w salatce to smaczna potrawa. Jednak to mial byc kalafior na
obiad.
Twardy kalafior nie przejdzie u mojej mateczki. Opiekuje sie nia ze
wzgledu na
potezna skleroze.
Jesli tylko wyczuje, ze jest cos twardego, laduje to na mojej grzywce.
A ja lubie moja grzywke. Pozdrawiam aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-06-05 11:13:05
Temat: Re: Pytanko na sniadanko.
"aga" <j...@c...pl> wrote in message
news:1149505237.802793.67600@y43g2000cwc.googlegroup
s.com...
Aicha napisał(a):
> Użytkownik "aga" napisał:
>
> > Dla mnie kalafior jest mdly i musze przelamac jego smak. Inaczej bym
> > go nie zjadla.
> > Nie nalezy do moich ulubionych warzyw.
>
> To po co się męczysz gotowaniem go?
> Kalafior najlepszy jest na surowo, z sałatą i sosem vinegret. Wtedy
> nie powoduje wzdęć, podobnie jak kapusta.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
> Dozwolone od lat 18 - na liczniku 64.000:
> http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Kalafir w salatce to smaczna potrawa. Jednak to mial byc kalafior na
obiad.
Twardy kalafior nie przejdzie u mojej mateczki. Opiekuje sie nia ze
wzgledu na
potezna skleroze.
Jesli tylko wyczuje, ze jest cos twardego, laduje to na mojej grzywce.
A ja lubie moja grzywke. Pozdrawiam aga
Lwice nie mają grzywek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |