Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanko na sniadanko.
Date: Mon, 5 Jun 2006 11:00:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <e60rud$av$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@y...googlegroups.com>
<u...@4...com>
<1...@f...googlegroups.com>
<e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abbi215.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1149498126 351 83.6.198.215 (5 Jun 2006 09:02:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Jun 2006 09:02:06 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Antivirus: avast! (VPS 0622-4, 2006-06-02), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270172
Ukryj nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
>
>> Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i dlatego
> mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych
> zywieniowo
> i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
> laurowego, ziela
> angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku, skorki
> od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co do
> "mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie to
> smakowalo i o dziwo przezylam.
> Pozdrawiam aga.-
>
>
> Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami nie
> jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
> Szczegolnie ta kostka bulionowa...
Tak to jest, gdy owczym pędem kupuje się GWniane nowalijki. Kapustne podczas
gotowania nie pachną zbyt ładnie, trzeba gotowac bez pokrywy, ale nic nie
pomoże wietrzenie, gdy chabaź wyrósł na worku nawozów sztucznych, zwłaszcza
azotowych, cuchnie zupełnie niezjadliwie i wtedy takie dodatki jak w/w
ratują sytuację... Biedna ta wątroba...
|