Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanko na sniadanko.
Date: Mon, 5 Jun 2006 11:19:17 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <e60t2j$3ih$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@y...googlegroups.com>
<u...@4...com>
<1...@f...googlegroups.com>
<e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl> <e60rud$av$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1149499283 3665 83.15.147.162 (5 Jun 2006 09:21:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Jun 2006 09:21:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1807
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270177
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e60rud$av$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:e60r0o$dni$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "aga" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
> > news:1149494717.218981.173950@f6g2000cwb.googlegroup
s.com...
> >
> >
> >> Dzieki za pomysly. Kalafior mlody jest pedzony nie organicznie i
dlatego
> > mialam watpliwosci z ta woda. Choc sam w sobie ma wiele cennych
> > zywieniowo
> > i smakowo zalet. Ugotowalam go w krotkiej wodzie z dodatkiem listka
> > laurowego, ziela
> > angielskiego, kostki bulionowej(z oliwa z oliwek i ziolami),kminku,
skorki
> > od jablka, odrobina soli i cukru. Ale ze wzgledu na moje watpliwosci co
do
> > "mlodosci", wode niestety wylalam. Polalam bulka tarta na maselku. Mnie
to
> > smakowalo i o dziwo przezylam.
> > Pozdrawiam aga.-
> >
> >
> > Hmmm Moze to i dobre (nigdy takiej "kompilacji" kalafiora z dodatkami
nie
> > jadlem) ale czy nie zabardzo zabi;ly przyprawy naturalny smak kalafiora?
> > Szczegolnie ta kostka bulionowa...
>
> Tak to jest, gdy owczym pędem kupuje się GWniane nowalijki. Kapustne
podczas
> gotowania nie pachną zbyt ładnie, trzeba gotowac bez pokrywy, ale nic nie
> pomoże wietrzenie, gdy chabaź wyrósł na worku nawozów sztucznych,
zwłaszcza
> azotowych, cuchnie zupełnie niezjadliwie i wtedy takie dodatki jak w/w
> ratują sytuację... Biedna ta wątroba...
Mnie wystarcza dodatek mleka + soli+ cukru + ewentualnie odrobine kminku...
i zareczam ze zapach jest duuuzo mniej uciazliwy
|