Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryż

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryż

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-19 23:17:56

Temat: Ryż
Od: a...@i...pl (Armada) szukaj wiadomości tego autora

Ryż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej gromadki
pomocy!!1
porT Tatry | http://witojcie.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-20 08:22:05

Temat: Re: Ryż
Od: t...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Ryż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej gromadki
> pomocy!!1

Ryz.....ryz....ryz......!!!!
Nie napisales czy spozywasz go na slodko, w zupach czy jako podklad do dan
chinsko-japonsko-wietnamskich (wschodnich)?
Jezeli okreslisz co lubisz to byc moze znajda sie "ludzie" ktorzy Ci pomoga
zaspokoic "ciekawski glod ryzowy".Sam uzywam ryzu raczej do potraw
chinskich,zupy pomodorowej i golabkow ale cora lubi na slodko z cynamonem i
cukrem i cos tam jeszcze dodaje ale nie wiem.

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-20 20:21:05

Temat: Re: Ryż
Od: "+Protz+" <p...@w...wywalto.pl> szukaj wiadomości tego autora

co tu nam Armada napisał(a):

> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej
> gromadki

bialej? beeee. nie cierpie bialego ryżu. zawsze zabarwiam.



--
+Protz+
GG: 2186383
One man can truly make a difference.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-21 12:41:21

Temat: RE: Ryż
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

> Ryż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej
> białej gromadki
> pomocy!!1
> porT Tatry | http://witojcie.com

Witam!
Podam ci przepis na ryż ponoć po hindusku ,który od lat już robię i to na
zwykłym ryżu, paraboliczny się nie nadaje. Na dno garnka nalać olej aby dno
zakrył (nie musi być dosłownie) w miedzy czasie wstawiam wodę aby mieć
wrzątek i wsypuję (na 2 osoby) pół szklanki ryżu i smażę na tym oleju aż
będzie miał taki lekko złocisty kolor,na nie dużym ogniu. Gdy osiągniesz
taki stan dorzucasz cebulkę pokrojoną w kostkę i krótko podsmażasz razem na
koniec zalewasz wrzątkiem tak żeby wody było 1-1,5 cm na ryżem i dosypujesz
curry i soli .Jeśli ma to być mocno pikantne można dodać chili lub ostrej
curry. Gotujesz około 15 min aż woda nie odparuje . Nie wolno mieszać w
trakcie gotowania a jak można sprawdzić czy wody już nie ma wystarczy lekko
garnek przechylić i jeśli ryż się przesunie to znaczy że jeszcze trochę wody
jest a jeśli nie to można go wyłączyć. W innej opcji zamiast curry dodaję
przecier pomidorowy 2 łyżeczki + ząbek czosnku (ponoć wersja po węgiersku)
i dużo papryki. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Asia M.

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

SZPINAK
kluski kładzone z jabłkami (P) i pytanie
torba na mrozonki z "Urody"
pomocy-kanie!!!
CIASTO MARCHEWKOWE

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »