« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-19 23:17:56
Temat: RyżRyż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej gromadki
pomocy!!1
porT Tatry | http://witojcie.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-20 08:22:05
Temat: Re: Ryż> Ryż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej gromadki
> pomocy!!1
Ryz.....ryz....ryz......!!!!
Nie napisales czy spozywasz go na slodko, w zupach czy jako podklad do dan
chinsko-japonsko-wietnamskich (wschodnich)?
Jezeli okreslisz co lubisz to byc moze znajda sie "ludzie" ktorzy Ci pomoga
zaspokoic "ciekawski glod ryzowy".Sam uzywam ryzu raczej do potraw
chinskich,zupy pomodorowej i golabkow ale cora lubi na slodko z cynamonem i
cukrem i cos tam jeszcze dodaje ale nie wiem.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-20 20:21:05
Temat: Re: Ryżco tu nam Armada napisał(a):
> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej białej
> gromadki
bialej? beeee. nie cierpie bialego ryżu. zawsze zabarwiam.
--
+Protz+
GG: 2186383
One man can truly make a difference.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-21 12:41:21
Temat: RE: Ryż> Ryż- jem go codziennie, zawsze w tej samej otoczce
> Chciałkbym poznac jakies nowe ubranka dla mojej ulubionej
> białej gromadki
> pomocy!!1
> porT Tatry | http://witojcie.com
Witam!
Podam ci przepis na ryż ponoć po hindusku ,który od lat już robię i to na
zwykłym ryżu, paraboliczny się nie nadaje. Na dno garnka nalać olej aby dno
zakrył (nie musi być dosłownie) w miedzy czasie wstawiam wodę aby mieć
wrzątek i wsypuję (na 2 osoby) pół szklanki ryżu i smażę na tym oleju aż
będzie miał taki lekko złocisty kolor,na nie dużym ogniu. Gdy osiągniesz
taki stan dorzucasz cebulkę pokrojoną w kostkę i krótko podsmażasz razem na
koniec zalewasz wrzątkiem tak żeby wody było 1-1,5 cm na ryżem i dosypujesz
curry i soli .Jeśli ma to być mocno pikantne można dodać chili lub ostrej
curry. Gotujesz około 15 min aż woda nie odparuje . Nie wolno mieszać w
trakcie gotowania a jak można sprawdzić czy wody już nie ma wystarczy lekko
garnek przechylić i jeśli ryż się przesunie to znaczy że jeszcze trochę wody
jest a jeśli nie to można go wyłączyć. W innej opcji zamiast curry dodaję
przecier pomidorowy 2 łyżeczki + ząbek czosnku (ponoć wersja po węgiersku)
i dużo papryki. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |