« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-23 10:48:50
Temat: RE: banany/Ciasto bananowe-przepis
<Mam swietny przepis, sprawdzony kilkanascie razy, zawsze wychodzi, jest
to
<ciasto na oleju, bez masla, wilgotne i smaczne:
Robilam wczoraj i ciasto jest genialne.
Bardzo dziekuje.
Anka Sekulska
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-23 19:14:10
Temat: Re: banany/Ciasto bananowe-przepisCiesze sie, ze wyszlo. Dla mnie bylo zaskoczeniem to, ze bez masla, a
jednak ciagle dobre.
Magdalena
Anna Sekulska wrote:
> <Mam swietny przepis, sprawdzony kilkanascie razy, zawsze wychodzi, jest
> to
> <ciasto na oleju, bez masla, wilgotne i smaczne:
>
> Robilam wczoraj i ciasto jest genialne.
> Bardzo dziekuje.
>
> Anka Sekulska
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-28 11:05:43
Temat: Re: banany/Ciasto bananowe-przepis
Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message
news:38DA6D01.E6BFCEC@west.net...
> Ciesze sie, ze wyszlo. Dla mnie bylo zaskoczeniem to, ze bez masla, a
> jednak ciagle dobre.
> Magdalena
>
Ciasto jest pyszne i robi sie je blyskawicznie. Polecam! Ja pieklam krócej -
troszke ponad godzine.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-28 23:38:11
Temat: Odp: banany/Ciasto bananowe-przepis
Użytkownik asia <j...@h...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8bq3f7$8ke$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message
> news:38DA6D01.E6BFCEC@west.net...
> > Ciesze sie, ze wyszlo. Dla mnie bylo zaskoczeniem to, ze bez masla, a
> > jednak ciagle dobre.
> > Magdalena
> >
> Ciasto jest pyszne i robi sie je blyskawicznie. Polecam! Ja pieklam
krócej -
> troszke ponad godzine.
> Asia
>
Cześć
Gdzie znajdę przepis na to ciasto?
Ania
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-30 00:09:53
Temat: Re: Odp: banany/Ciasto bananowe-przepis
> Cześć
> Gdzie znajdę przepis na to ciasto?
> Ania
Mam swietny przepis, sprawdzony kilkanascie razy, zawsze wychodzi, jest to
ciasto na oleju, bez masla, wilgotne i smaczne:
Ciasto bananowe
110 ml oleju (1/2 cup)
110 gr bialego cukru (1/2 cup)
110 gr brazowego cukru (1/2 cup) (lub 220 gr tylko bialego - 1 cup)
2 jajka
3 przejrzale banany - im ciemniejsze i bardziej obslizgle, tym lepsze.
260 gr maki (1-3/4 cup)
1 lyzeczka polskiego - 2 amerykanskiego proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego
Rozgrzac piec do 160C/325F. Wysmarowac maslem i oproszyc maka 1 forme do
keksu
(jak dno od trumny). W mikserze polaczyc cukry z olejem, dodac jajka, ubijac
1
minute. Zmieszac make z proszkiem i soda, i dodac polowe do miksera. Ubijac
1
minute, dodac banany i reszte maki, ubijac 3 minuty. Jesli ubijamy recznym
mikserem, nalezy banany zmiazdzyc widelcem. Mikser wolnostojacy ma
wystarczajaco
sily, ze zrobi z nich papke. Dodac rodzynki i orzechy, wymieszac lyzka,
przelac
do formy, piec 90 + minut. Asia pisala, ze piekla troche krocej, troche
ponad godzine. Sprawdzic patyczkiem w srodku. Musi byc bardzo
brazowy, i bedzie mial ladne pekniecie wzdluz, a orzechy i rodzynki nie
opadaja
na dno.
A propos ciemniejacych bananow i co z nimi zrobic. Gdy sa juz bardzo
dojrzale,
mozna je zamrozic. Gdy sie ma 3, mozna zrobic ciasto. Latwo sie obieraja po
zamrozeniu i zupelnie nie zmieniaja smaku ciasta.
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |