« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-03 21:57:54
Temat: RE: kurczak z roznaja je robie w nastepujacy sposob: obieram kartofle, ukladam je na blasze,
dodaje pokrajane, obrane jablka, doprawiam, jak kaczke (duzo majeranku, sol,
pieprz, cukier - to ostatnie jest wazne, by uzyskac chrupiace
kartofelki!!!). I teraz: jesli kurczaki sa juz "zgrillowane" - oblac
kartofle olejem, piec, az zaczna sie rumienic. Jak beda prawie gotowe, dodac
podzielonego kurczaka; jak juz bedzie z powrotem chrupial, a kartofle beda
brazowe - gotowe. Jesli kurczak jest jeszcze w stanie swiezym - najpierw
podpiec doprawionego, jak kartofle kurczaka w 220°C (pierwsze 5 minut) potem
w 180 - 200°C (nastepne 15 minut), po czym dopiero wtedy dodac kartofle i
jablka - w ten sposob wszystko bedzie w jednym czasie gotowe
Wojtek
____________________________________________________
______________ Wojtek
Stempniewicz ICQ#: 12960805 Current ICQ status: + More ways to contact me
____________________________________________________
______________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-03 22:08:31
Temat: Re: kurczak z rozna
Uzytkownik "W. Stempniewicz" <w...@t...de> napisal w wiadomosci
news:aq461n$dg8$02$1@news.t-online.com...
Widze Twoje odpowiedzi ale jako nowe watki ;-) wiec cos nie jest tak dobrze
do konca
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net (update X '02)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |