Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia RE: kurczak z rozna

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: kurczak z rozna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-03 21:57:54

Temat: RE: kurczak z rozna
Od: "W. Stempniewicz" <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

ja je robie w nastepujacy sposob: obieram kartofle, ukladam je na blasze,
dodaje pokrajane, obrane jablka, doprawiam, jak kaczke (duzo majeranku, sol,
pieprz, cukier - to ostatnie jest wazne, by uzyskac chrupiace
kartofelki!!!). I teraz: jesli kurczaki sa juz "zgrillowane" - oblac
kartofle olejem, piec, az zaczna sie rumienic. Jak beda prawie gotowe, dodac
podzielonego kurczaka; jak juz bedzie z powrotem chrupial, a kartofle beda
brazowe - gotowe. Jesli kurczak jest jeszcze w stanie swiezym - najpierw
podpiec doprawionego, jak kartofle kurczaka w 220°C (pierwsze 5 minut) potem
w 180 - 200°C (nastepne 15 minut), po czym dopiero wtedy dodac kartofle i
jablka - w ten sposob wszystko bedzie w jednym czasie gotowe
Wojtek
____________________________________________________
______________ Wojtek
Stempniewicz ICQ#: 12960805 Current ICQ status: + More ways to contact me
____________________________________________________
______________


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-03 22:08:31

Temat: Re: kurczak z rozna
Od: "Catalina" <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "W. Stempniewicz" <w...@t...de> napisal w wiadomosci
news:aq461n$dg8$02$1@news.t-online.com...
Widze Twoje odpowiedzi ale jako nowe watki ;-) wiec cos nie jest tak dobrze
do konca

--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net (update X '02)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Problem z newsgroup - suplement:
Problem z newsgroup...
dynia
Zrobiłam TORT SNIKERS i....
"Czarna oliwka"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »