Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Raffaello

Grupy

Szukaj w grupach

 

Raffaello

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-03 11:35:30

Temat: Raffaello
Od: "Anna Polak" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie ma dla mnie pyszniejszego ciasta. Jest nieziemskie:)
Nieco kaloryczne, ale jedząc je zupełnie nie myśli się o tym:)


Raffaello

Biszkopt: 5 jaj, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy/ to wszystko ucierać przez
ok. 20 minut. Dodać 25 dkg mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę mąki krupczatki i 2
łyżeczki proszku do pieczenia.
Piec ok. 35 minut.

Masa: 2 op. bitej śmietany dr Oetkera/może być light:)), 500 ml śmietanki
18%( słodkiej). Ubić.

Dodać 1op. wiórków kokosowych i 1 op. sparzonych obranych ze skórki
migdałów. Następnie rozpuścić 2 białe czekolady (najlepiej milkę, zrobić to
w kąpieli wodnej) i dodać do masy.

Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć ponczem ( woda przegotowana,
cukier, troszkę alkoholu, aromat kokosowy lub migdałowy) i przełożyć masą.
Ostatnia warstwa masy na wierzchu. Można ozdobić czym się chce.


Ciekawam waszych opinii.

Pozdrawiam

nettie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-04 11:43:48

Temat: Re: Raffaello
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anna Polak <p...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Biszkopt: 5 jaj, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy/ to wszystko ucierać przez
> ok. 20 minut.

Eee tam, przesada... po co az tak dlugo?
Rece odpadna lub mikser sie spali ;-)

> Masa: 2 op. bitej śmietany dr Oetkera/może być light:)), 500 ml śmietanki
> 18%( słodkiej). Ubić.

Smietana 18% nie ubije sie na krem. Wg innego przepisu na Rafaello
nalezy ubijac smietane 30% i dodac do niej smietan-fix lub bita smietane
w proszku.

> Ciekawam waszych opinii.

Znamy juz nieco inne wersje tortu Rafaello i tez sa pyszne.
Przejrzyj przepisy z archiwum na ten temat, a przekonasz sie :)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zmienny r.maklowicz
grecka pasta czosnkowa Skordalia
surówka z selera wyszczuplająca
OT:Pamietacie cegly do pizzy
Przechowywanie makaronu?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »