| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-18 08:04:31
Temat: #Witam grupowiczow.
Czytam Wasza grupe od paru miesiecy i mam juz mala ksiazke kucharska!
Cenniejsza niz kupna, bo pisana przez szerokie grono osob "od serca"
Jesli pozwolicie przylacze sie z pytaniem o potrawy z porow.
Zobilem tak: pokrojone w plasterki pory wrzycilem na wczesnij usmazony
boczek(w malych kostkach) i smarzylem przez chwile, potem dodalem H2O
i calosc doprowadzilem do 120*C(przyprawy). Trwalo to jakies 30min.
Nastepnie odsaczylem na goraco
dodajac smietany 18% (~1:10) z mala iloscia maki.
Nastepnie na ciasto drozdzowe i do piekarnika na 15min w 200*C.
Wyszlo pyszne! Zauwazylem, ze lepiej dodac pieprz pod koniec niz od razu.
Czy znacie inne potrawy z porow?
POZDR.
Hackenbush
______________
Rauchen verboten! pl.rec.chemia; alt.terror.hsm;alt.eng.explosives
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-18 12:30:18
Temat: Re: #
Dr Hackenbush napisał(a) w wiadomości: ...
>Czy znacie inne potrawy z porow?
>
Ugotowane na parze pory zapiec pod beszamelem
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-18 13:39:24
Temat: Re: #"M.W." wrote:
> Dr Hackenbush napisał(a) w wiadomości: ...
> >Czy znacie inne potrawy z porow?
> >
>
> Ugotowane na parze pory zapiec pod beszamelem
>
> Marek
Pory w czerwonym winie.
8 malych porow dobrze umyc, powycinac i rozciac wzdluz.
1 lyz. masla,
1 lyz. oliwy,
1/2 lyz. soli,
1 lyz. pieprzu,
1/2 lyz. cukru,
siekana nac pietruszki,
1 kieliszek czerwonego wina (jakie pod reka)
Rozgrzac maslo i oliwe na patelni ulozyc polowki porow, posypac sola,
pieprzem i cukrem. Podgrzewac az do zbrazowienia, podlac winem dusic
kilka minut. Przykryc patelnie i dusic az beda miekkie. Podlewac winem
gdyby sie wygotowalo. Gdy beda miekkie posypac pietruszka.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |