Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia 5 kg prawdziwkow - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

5 kg prawdziwkow - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-09-07 17:40:14

Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "yutek" <y...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>Poddusić na maśle bez cebuli, nałożyć ciasno do słoików, zalać stopionym
>>masłem i koniecznie pasteryzować. Mogą stać do póżnej wiosny. Sprawdzone.
>>Pozdrawiam - Dominika.
>


O ! ! !

Dokladnie tak zrobie :) Wyglada mi "na oko" Twoj sposob za najlepszy.

Dziekuje i pozdrawiam

Yutek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-09-07 18:08:15

Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "Barto" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dziekuje za rady choc nie wszytkie sa dla mnie nowoscia.
> Suszenie mam przerobione, zamrozonych tez mam sporo i poprostu nie wiem co
> zrobic z reszta bo zamrozic ich nie dam rady - brak miejsca.


Tylko suszyć.
Pozdrawiam. B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-09-07 23:56:26

Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "@nn" <a...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

yutek wrote:
> Mam w/w ilosc grzybow :)
>
> Czy jak je oczyszcze pokroje i przesmaze z cebula to moge je nastepnie
> powkladac do sloikow i zapasteryzowac?
>
> Czy w takiej formie nadadza sie do np. sosow w przyszlosci ??

Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?

> Czy lepiej poprostu zamrozic?
>
Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*** www.madej.master.pl *** zagraj i Ty: http://tinyurl.com/eenks ***
"Droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek,
są jednak kobiety, które znają krótszą drogę..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-09-08 09:08:21

Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "yutek" <y...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?


A dlaczego mialo by mi byc ich szkoda? Po pierwsze mam ich od cholery i ciut
ciut :)

a po drugie zman np.tylko kilka lepszych dan ponad poledwice wolowa z
prawdziwkami duszonymi ( co prawda to nie sos ale z wekowanych prawdziwkow
na pewno bedzie OK)


> Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
> Ania

Ususonych mam naprawde duuuuuzo a do zamarynowania nan podgrzybki i
gluciaste (uwielbiam! :) maslaki

Yutek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-09-08 11:45:32

Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "yutek" <y...@w...pl> napisał w wiadomości
news:edrc3c$kjb$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >
> > Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?
>
>
> A dlaczego mialo by mi byc ich szkoda? Po pierwsze mam ich od cholery i
ciut
> ciut :)

1. dac mnie
2. sprzedac innym
3. jednak zasuszyc... Prawdziwka suszonego nigdy za wiele NIe zapominaj ze z
1 kg prawdziwkow "zywych" wychodzi 10 dkg prawdziwkow suszonych (circa)
4. mozna i zamrozic
5. "nadwyzki" zjesc lub... patrz punkt 1 :-)

> a po drugie zman np.tylko kilka lepszych dan ponad poledwice wolowa z
> prawdziwkami duszonymi ( co prawda to nie sos ale z wekowanych prawdziwkow
> na pewno bedzie OK)
>
>
> > Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
> > Ania
>
> Ususonych mam naprawde duuuuuzo a do zamarynowania nan podgrzybki i
> gluciaste (uwielbiam! :) maslaki
>

a marynowany borowik szlachetny jest...
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

spawdzony przepis na muffinki -poszukuje
Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
gdzie znajde przepisy
sledziki:))
popelnilam dzis..[P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »