« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-09-07 17:40:14
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
>>Poddusić na maśle bez cebuli, nałożyć ciasno do słoików, zalać stopionym
>>masłem i koniecznie pasteryzować. Mogą stać do póżnej wiosny. Sprawdzone.
>>Pozdrawiam - Dominika.
>
O ! ! !
Dokladnie tak zrobie :) Wyglada mi "na oko" Twoj sposob za najlepszy.
Dziekuje i pozdrawiam
Yutek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-09-07 18:08:15
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie> Dziekuje za rady choc nie wszytkie sa dla mnie nowoscia.
> Suszenie mam przerobione, zamrozonych tez mam sporo i poprostu nie wiem co
> zrobic z reszta bo zamrozic ich nie dam rady - brak miejsca.
Tylko suszyć.
Pozdrawiam. B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-09-07 23:56:26
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanieyutek wrote:
> Mam w/w ilosc grzybow :)
>
> Czy jak je oczyszcze pokroje i przesmaze z cebula to moge je nastepnie
> powkladac do sloikow i zapasteryzowac?
>
> Czy w takiej formie nadadza sie do np. sosow w przyszlosci ??
Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?
> Czy lepiej poprostu zamrozic?
>
Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*** www.madej.master.pl *** zagraj i Ty: http://tinyurl.com/eenks ***
"Droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek,
są jednak kobiety, które znają krótszą drogę..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-09-08 09:08:21
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
>
> Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?
A dlaczego mialo by mi byc ich szkoda? Po pierwsze mam ich od cholery i ciut
ciut :)
a po drugie zman np.tylko kilka lepszych dan ponad poledwice wolowa z
prawdziwkami duszonymi ( co prawda to nie sos ale z wekowanych prawdziwkow
na pewno bedzie OK)
> Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
> Ania
Ususonych mam naprawde duuuuuzo a do zamarynowania nan podgrzybki i
gluciaste (uwielbiam! :) maslaki
Yutek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-09-08 11:45:32
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Użytkownik "yutek" <y...@w...pl> napisał w wiadomości
news:edrc3c$kjb$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >
> > Nie szkoda Ci prawdziwków na sosy?
>
>
> A dlaczego mialo by mi byc ich szkoda? Po pierwsze mam ich od cholery i
ciut
> ciut :)
1. dac mnie
2. sprzedac innym
3. jednak zasuszyc... Prawdziwka suszonego nigdy za wiele NIe zapominaj ze z
1 kg prawdziwkow "zywych" wychodzi 10 dkg prawdziwkow suszonych (circa)
4. mozna i zamrozic
5. "nadwyzki" zjesc lub... patrz punkt 1 :-)
> a po drugie zman np.tylko kilka lepszych dan ponad poledwice wolowa z
> prawdziwkami duszonymi ( co prawda to nie sos ale z wekowanych prawdziwkow
> na pewno bedzie OK)
>
>
> > Ja bym je ususzyła, ewentualnie zamarynowała (małe).
> > Ania
>
> Ususonych mam naprawde duuuuuzo a do zamarynowania nan podgrzybki i
> gluciaste (uwielbiam! :) maslaki
>
a marynowany borowik szlachetny jest...
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |