| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-07 11:53:06
Temat: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuśWitam!
Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi nie
wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na patelni na
tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak spowodowac
zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA
Pozdrav Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-07 11:56:48
Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
"rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> wrote in message
news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
> nie wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na
> patelni na tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak
> spowodowac zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA
>
> Pozdrav Mariusz
Zrób w galarecie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-07 12:07:24
Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Użytkownik "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
> nie wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na
> patelni na tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak
> spowodowac zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA
Blad robisz rozmrazajac rybe...
Mozna ja zmyc z glazury lodowej przyprawic popanierowac i robic ...
Osobnym problemem jest ze nie kazda ryba bedzie miala zwarte mieso...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-07 21:44:11
Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuśFlashi wrote:
> Osobnym problemem jest ze nie kazda ryba bedzie miala zwarte mieso...
Też fakt. Jest np. w sprzedaży coś, co nosi nazwę: "panga formowana" i po
rozmrożeniu rozpada się na tysiac małych kawałeczków, które w istocie są
sprasowanymi i zamrożonymi ścinkami ryby :/
Tylko raz popełniłam ten błąd i ją kupiłam.
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*** www.madej.master.pl *** zagraj i Ty: http://tinyurl.com/eenks ***
"Droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek,
są jednak kobiety, które znają krótszą drogę..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-08 14:55:08
Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Użytkownik "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
nie
> wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na patelni na
> tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak spowodowac
> zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA
Smaz krocej.
pzdr
Grzesiacz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |