Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-09-07 11:53:06

Temat: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Od: "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi nie
wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na patelni na
tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak spowodowac
zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA

Pozdrav Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-09-07 11:56:48

Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> wrote in message
news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
> nie wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na
> patelni na tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak
> spowodowac zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA
>
> Pozdrav Mariusz

Zrób w galarecie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-09-07 12:07:24

Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Od: "Flashi" <F...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
> nie wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na
> patelni na tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak
> spowodowac zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA

Blad robisz rozmrazajac rybe...
Mozna ja zmyc z glazury lodowej przyprawic popanierowac i robic ...
Osobnym problemem jest ze nie kazda ryba bedzie miala zwarte mieso...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-09-07 21:44:11

Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Od: "@nn" <a...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Flashi wrote:
> Osobnym problemem jest ze nie kazda ryba bedzie miala zwarte mieso...

Też fakt. Jest np. w sprzedaży coś, co nosi nazwę: "panga formowana" i po
rozmrożeniu rozpada się na tysiac małych kawałeczków, które w istocie są
sprasowanymi i zamrożonymi ścinkami ryby :/
Tylko raz popełniłam ten błąd i ją kupiłam.
Ania

--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*** www.madej.master.pl *** zagraj i Ty: http://tinyurl.com/eenks ***
"Droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek,
są jednak kobiety, które znają krótszą drogę..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-09-08 14:55:08

Temat: Re: Ryba bez panierki - "rozbebłane" cuś
Od: "Grzesiacz" <g...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:edp17r$g7t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Po wyciagnieciu ryby z zamrazarki, rozmrazam ja, osuszam recznikiem i
> dzialam. Smaze bez panierki bo tak powinna lepiej smakowac, ale jakos mi
nie
> wychodzi gdyz sie "rozbebla". Probowalem smazyc bezposrednio na patelni na
> tluszczu jak rowniez na alufolii, ale efekt jest mizerny. Jak spowodowac
> zeby mieso bylo ladne i zwarte? TIA

Smaz krocej.
pzdr
Grzesiacz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie znajde przepisy
sledziki:))
popelnilam dzis..[P]
Ocet z jabłek
butternut squash

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »