Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re:A ja sie pochwale

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re:A ja sie pochwale

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-25 15:33:04

Temat: Re: Re:A ja sie pochwale
Od: "Marchefka" <m...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


> >Wlaśnie zrobiłem pierogi z płuckami.
> > Pychota.
Boże drogi - toż to mój koszmar z dzieciństwa!!!
Mama robiła pierogi z mięsem tylko z tym farszem i przez to wykluczyłam je
ze swojego menu na dłuuugo :) przekonałam się do pierogów z mięsem dopiero
jak spróbowałam z innym farszem. Zresztą nigdy specjały z podrobami w roli
głównej nie wzbudzały we mnie entuzjazmu (gulasz z serduszek, nerek i tym
podobnych ? kto to wymyślił??? )
Pozdrawiam. Marchefka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-25 22:56:16

Temat: Re:A ja sie pochwale
Od: "Mapet" <m...@t...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

>Wlaśnie zrobiłem pierogi z płuckami.
> Pychota.

Moze moglbys, Macku, obdarowac mnie przepisem na ten farszyk? Z gory
dziekuje. Mapet (juz bardzo glodny, bo za 2 godziny wychodzi z pracy)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-26 14:34:01

Temat: Re: Re:A ja sie pochwale
Od: "Malek Iwona" <i...@c...at> szukaj wiadomości tego autora

.
> Boże drogi - toż to mój koszmar z dzieciństwa!!!
> Mama robiła pierogi z mięsem tylko z tym farszem i przez to wykluczyłam je
> ze swojego menu na dłuuugo :) przekonałam się do pierogów z mięsem dopiero
> jak spróbowałam z innym farszem. Zresztą nigdy specjały z podrobami w roli
> głównej nie wzbudzały we mnie entuzjazmu (gulasz z serduszek, nerek i tym
> podobnych ? kto to wymyślił??? )
> Pozdrawiam. Marchefka
>
A ja wlasnie zrobilam sobie watrobke drobiowa: na patelni pdsmazyłam cebulke
na to wrzucilam kawalki watrobki, za chwile drobno pokrojone jabluszko, do
tego sol pieprz i majeranek, jeszcze chwile dusilam na malym ogniu i pycha
taka ze patelnia prawie zostala wylizana...

Oczywiscie nie wszystkim wszystko smakuje:)) ale polecam szybkie i smaczne

Kaczucha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-26 14:42:12

Temat: Re: A ja sie pochwale
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

> A ja wlasnie zrobilam sobie watrobke drobiowa: na patelni pdsmazyłam cebulke
> na to wrzucilam kawalki watrobki, za chwile drobno pokrojone jabluszko, do
> tego sol pieprz i majeranek, jeszcze chwile dusilam na malym ogniu i pycha
> taka ze patelnia prawie zostala wylizana...
>
> Oczywiscie nie wszystkim wszystko smakuje:)) ale polecam szybkie i smaczne


ja siem tak zastanawiam: jakby to drobno posiekać, dodać do tego
ugotowanej kaszy gryczanej i potraktować jako farsz do np. pierogów?
Jeszcze nie robiłem, ale chyba spróbuję. Jak żony nie będzie, bo ona ani
wątróbki, ani kaszy...

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-27 01:48:23

Temat: Re: Pierogi kaszowo-watrobkowe - impresja
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
/.../
> ja siem tak zastanawiam: jakby to drobno posiekać, dodać do tego
> ugotowanej kaszy gryczanej i potraktować jako farsz do np. pierogów?
> Jeszcze nie robiłem, ale chyba spróbuję. Jak żony nie będzie, bo ona
ani
> wątróbki, ani kaszy...
----
Byłam na takich w Jaremie (Kraków) (przycisło mnie
z głodu) ...

niebo w gębie !!!
porcja (na wynos, bo była promocja i taniej ..) ok. 10 zl.
Farsz polecam, świetny.
może nawet kiedyś sama zrobię.
Przy okazji ruskich ;-))))

--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kaszanka
mikrofala
Ludzie, ja bułki zrobiłam!
Kalmary ?
Ponownie ptysie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »