« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-25 15:33:04
Temat: Re: Re:A ja sie pochwale
> >Wlaśnie zrobiłem pierogi z płuckami.
> > Pychota.
Boże drogi - toż to mój koszmar z dzieciństwa!!!
Mama robiła pierogi z mięsem tylko z tym farszem i przez to wykluczyłam je
ze swojego menu na dłuuugo :) przekonałam się do pierogów z mięsem dopiero
jak spróbowałam z innym farszem. Zresztą nigdy specjały z podrobami w roli
głównej nie wzbudzały we mnie entuzjazmu (gulasz z serduszek, nerek i tym
podobnych ? kto to wymyślił??? )
Pozdrawiam. Marchefka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-25 22:56:16
Temat: Re:A ja sie pochwale>Wlaśnie zrobiłem pierogi z płuckami.
> Pychota.
Moze moglbys, Macku, obdarowac mnie przepisem na ten farszyk? Z gory
dziekuje. Mapet (juz bardzo glodny, bo za 2 godziny wychodzi z pracy)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-26 14:34:01
Temat: Re: Re:A ja sie pochwale.
> Boże drogi - toż to mój koszmar z dzieciństwa!!!
> Mama robiła pierogi z mięsem tylko z tym farszem i przez to wykluczyłam je
> ze swojego menu na dłuuugo :) przekonałam się do pierogów z mięsem dopiero
> jak spróbowałam z innym farszem. Zresztą nigdy specjały z podrobami w roli
> głównej nie wzbudzały we mnie entuzjazmu (gulasz z serduszek, nerek i tym
> podobnych ? kto to wymyślił??? )
> Pozdrawiam. Marchefka
>
A ja wlasnie zrobilam sobie watrobke drobiowa: na patelni pdsmazyłam cebulke
na to wrzucilam kawalki watrobki, za chwile drobno pokrojone jabluszko, do
tego sol pieprz i majeranek, jeszcze chwile dusilam na malym ogniu i pycha
taka ze patelnia prawie zostala wylizana...
Oczywiscie nie wszystkim wszystko smakuje:)) ale polecam szybkie i smaczne
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-26 14:42:12
Temat: Re: A ja sie pochwale> A ja wlasnie zrobilam sobie watrobke drobiowa: na patelni pdsmazyłam cebulke
> na to wrzucilam kawalki watrobki, za chwile drobno pokrojone jabluszko, do
> tego sol pieprz i majeranek, jeszcze chwile dusilam na malym ogniu i pycha
> taka ze patelnia prawie zostala wylizana...
>
> Oczywiscie nie wszystkim wszystko smakuje:)) ale polecam szybkie i smaczne
ja siem tak zastanawiam: jakby to drobno posiekać, dodać do tego
ugotowanej kaszy gryczanej i potraktować jako farsz do np. pierogów?
Jeszcze nie robiłem, ale chyba spróbuję. Jak żony nie będzie, bo ona ani
wątróbki, ani kaszy...
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-27 01:48:23
Temat: Re: Pierogi kaszowo-watrobkowe - impresja"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
/.../
> ja siem tak zastanawiam: jakby to drobno posiekać, dodać do tego
> ugotowanej kaszy gryczanej i potraktować jako farsz do np. pierogów?
> Jeszcze nie robiłem, ale chyba spróbuję. Jak żony nie będzie, bo ona
ani
> wątróbki, ani kaszy...
----
Byłam na takich w Jaremie (Kraków) (przycisło mnie
z głodu) ...
niebo w gębie !!!
porcja (na wynos, bo była promocja i taniej ..) ok. 10 zl.
Farsz polecam, świetny.
może nawet kiedyś sama zrobię.
Przy okazji ruskich ;-))))
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |