| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2008-07-01 19:36:15
Temat: Re: Ajran...Dnia Sat, 28 Jun 2008 10:37:12 -0700 (PDT), Michal Komorowski napisał(a):
> On 27 Cze, 19:38, "przemo" <p...@e...com.pl> wrote:
>> Użytkownik "Marsjasz" <d...@w...pl> napisał w
wiadomościnews:g42fkj$h36$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>>
>>> serdecznie polecam w upaly...
>>> doskonale gasi pragnienie...
>>> jogurt naturalny gesty w proporcji 2:1 z mineralna woda gazowana - jogurtu
>>> wiecej...
>>> do tego kilka listkow miety moze tez byc suszona z torebki np.
>>> herbapolu...
>>> czosnek swiezy wycisniety albo granulowany...
>>> odrobina zmielonego kolorowego pieprzu - ja zamiast niego dodaje ostrego
>>> curry...
>>> wszystkie skladniki zmiksowac...
>>> dobrze schlodzic...
>>> pic w upaly...
>>> Marsjasz
>>
>> Ja bym jednak polecal uzycie kefiru zamiast jogurtu. Ajran to nic innego jak
>> slony kefir, turecka specjalnosc. Bardzo dobra zreszta :-)
>
> O nie nie, ponad wszelka wątpliwość prawdziwy turecki ayran robi się z
> jogurtu :)
>
> Pozdr,
> Michał K.
> http://kuchnia.moblog.pl
Dokładnie - kefir jest kwaśny i ten kwaskowy smak jest dobry w kefirze, ale
ajran powinien być słony, a nie kwaśny.
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Nowela "Janko Muzykant" podobała mi się dlatego, że Janko
miał talent i marnował go.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2008-07-01 19:38:39
Temat: Re: Ajran...Użytkownik "Waldemar Krzok" napisał:
> nie kefir, tylko jogurt (lactobacillus bulgaricus), nie z wodą
gazowaną
> tylko niegazowaną.
No ale proporcjum jakie? Jogurtu do wody?
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2008-07-02 00:10:28
Temat: Re: Ajran...Aicha pisze:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" napisał:
>
>> nie kefir, tylko jogurt (lactobacillus bulgaricus), nie z wodą
> gazowaną
>> tylko niegazowaną.
>
> No ale proporcjum jakie? Jogurtu do wody?
>
2:1 na korzysc jogurtu...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |