Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ajvar

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ajvar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-13 11:01:17

Temat: Ajvar
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przegladalam ksiazeczke Anny Czerni " Warzywa rzadko spotykane" he,he -
rzadko bo rok wydania 1986...

Jest tam przepis na salatke Ajvar:

50 dkg slodkiej papryki,
50 dkg baklazanow,
1 duza cebula
2 zabki czosnku,
2 lyzki oliwy lub oleju
1/2 lyzki octu,
sol , pieprz

Baklazany i papryke upiec w piekarniku lub na rozgrzanej blaszce, zdjac
skorke, posiekac drewniana lyzka lub nierdzewnym nozem aby nie czernialy.
Dodac drobno posiekane : czosnek i cebule. Doprawic pieprzem, oliwa i octem,
posolic. Wstawic do lodowki. Podawac na zimno, jako przystawke do zimnych
mies.
Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
podstawowy ten sam co tu?

Jola L-L



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-13 11:15:15

Temat: Re: Ajvar
Od: Adam Majtyka <m...@s...pekao.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

dokladnie

po tym jak odkrylismy ajvar (w karaju jego powstawania) wciagalismy go z chlebem
tydzien, teraz nie mozemy na niego patrzec , ble ;-)
btw ajvar bardzo smakuje w polaczeniu z musztarda

pozdrawiam

Jola L-L wrote:

> Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
> podstawowy ten sam co tu?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-13 11:45:50

Temat: Re: Ajvar
Od: Anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora



Jola L-L wrote:
>
> Przegladalam ksiazeczke Anny Czerni " Warzywa rzadko spotykane" he,he -
> rzadko bo rok wydania 1986...
>
> Jest tam przepis na salatke Ajvar:
>
> 50 dkg slodkiej papryki,
> 50 dkg baklazanow,
> 1 duza cebula
> 2 zabki czosnku,
> 2 lyzki oliwy lub oleju
> 1/2 lyzki octu,
> sol , pieprz
>

> Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
> podstawowy ten sam co tu?

wlasnie wczoraj zakupilam zachecona opisami z prk :-))))
i z tego, co pamietam - to tak. w dodatku zadnych konserwantow,
'wzmacniaczy smaku' i innych okropnosci, po prostu pasteryzowany.

anna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Metoda Montignac - pytania do stosujacych
W sprawie spotkania 15.09 w Warszawie
(OT) :-)
Ketchup
chleb (Joli L-L)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »