« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-13 11:01:17
Temat: AjvarPrzegladalam ksiazeczke Anny Czerni " Warzywa rzadko spotykane" he,he -
rzadko bo rok wydania 1986...
Jest tam przepis na salatke Ajvar:
50 dkg slodkiej papryki,
50 dkg baklazanow,
1 duza cebula
2 zabki czosnku,
2 lyzki oliwy lub oleju
1/2 lyzki octu,
sol , pieprz
Baklazany i papryke upiec w piekarniku lub na rozgrzanej blaszce, zdjac
skorke, posiekac drewniana lyzka lub nierdzewnym nozem aby nie czernialy.
Dodac drobno posiekane : czosnek i cebule. Doprawic pieprzem, oliwa i octem,
posolic. Wstawic do lodowki. Podawac na zimno, jako przystawke do zimnych
mies.
Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
podstawowy ten sam co tu?
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-13 11:15:15
Temat: Re: Ajvardokladnie
po tym jak odkrylismy ajvar (w karaju jego powstawania) wciagalismy go z chlebem
tydzien, teraz nie mozemy na niego patrzec , ble ;-)
btw ajvar bardzo smakuje w polaczeniu z musztarda
pozdrawiam
Jola L-L wrote:
> Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
> podstawowy ten sam co tu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-13 11:45:50
Temat: Re: Ajvar
Jola L-L wrote:
>
> Przegladalam ksiazeczke Anny Czerni " Warzywa rzadko spotykane" he,he -
> rzadko bo rok wydania 1986...
>
> Jest tam przepis na salatke Ajvar:
>
> 50 dkg slodkiej papryki,
> 50 dkg baklazanow,
> 1 duza cebula
> 2 zabki czosnku,
> 2 lyzki oliwy lub oleju
> 1/2 lyzki octu,
> sol , pieprz
>
> Pytanie do pozeraczy Ajvaru produkcji Podrawki (tej od Vegety): czy sklad
> podstawowy ten sam co tu?
wlasnie wczoraj zakupilam zachecona opisami z prk :-))))
i z tego, co pamietam - to tak. w dodatku zadnych konserwantow,
'wzmacniaczy smaku' i innych okropnosci, po prostu pasteryzowany.
anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |