Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.
lublin.pl!not-for-mail
From: "Gruby Jendrek" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Atkins - po 16 dniu
Date: Mon, 22 Sep 2003 13:23:57 +0200
Organization: lubman
Lines: 47
Message-ID: <bkmmep$t99$1@news.lublin.pl>
References: <bjhcbv$cs3$1@atlantis.news.tpi.pl> <bkm6ab$j3f$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bkma48$8ri$1@atlantis.news.tpi.pl> <bkmepj$jqa$1@news.lublin.pl>
<bkmkvt$34s$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: trantor.dot-com.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1064230169 29993 212.182.96.190 (22 Sep 2003 11:29:29 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Sep 2003 11:29:29 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:23332
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Iza Radac'" <i...@i...org> napisał w wiadomości
news:bkmkvt$34s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Gruby Jendrek" <s...@p...onet.pl> napisał:
>
> > Jem porcje
> > kolosalne - samo mięcho i warzywa;) - jedyna różnica to wywaliłem pózną
> > kolację (jem obiado-kolację około 17.30).
>
> Czy dałbyś radę zliczyć kalorie z owych kolosalnych porcji w ciągu kilku
> _typowych_ dni?
> W miarę solidnie, proszę, będziemy wszyscy wdzięczni.
Nie bardzo potrafię liczyć kalorie (za to bardzo dobrze liczę węglowodany)
ale mogę podać mój typowy jadłospis - ilości w przybliżeniu - kiedyś
ważyłem:
Śniadanie (około 7.00):
250 g kiełbasy, kabanosów, szynki (zamiennie jajecznica z 5 jaj z dużą
ilością boczku)
100 g boczku (zamiennie smażony bekon)
100 g pomidora lub ogórka (wolę pomidory)
kilka plasterków wędliny (to co reszta rodziny je na kanapki - dla
urozmaicenia)
ser żółty ,serek topiony (czasem, jako dodatek)
majonez (trochę do smaku)
Lunch (około 12.00)
250 g duże udo z kurczaka (zamiennie pieczone mięso, kiełbasa, golonka
rolowana)
Rama Creme Bonjour (uwielbiam ogórkowy ;) - 200 gram (zamiennie serek Turek
lub inny twarożkowy - 150g)
Boczek (rolada, mielony, pieczony) - ze 100g dla smaku, nie zawsze
Obiad (ok. 17.30)
Filiżanka zupy (kapuśniak, pomidorowa - na mięsie)
400 g smażone mięso - dowolnie - stek, świeżonka, szaszłyk, pieczona
karkówka, pieczony kurczak
400 g sałatki z warzyw (kapusta pekińska, ogórek) - zamiennie kapusta
kiszona (wtedy mniej)
Tak to mniej wygląda we wszystkie dni powszednie.
Pozdrawiam.
A.
|